Νερό – ο πολυτιμότερος πόρος

Το νερό κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς πόρους του κόσμου. Παρ’όλα αυτά, συχνά υποθέτουμε ότι το νερό είναι δωρεάν κάθε φορά που ανοίγουμε τη βρύση. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, εώς ένα δισσεκατομμύριο άνθρωποι στη γη έχουν έλλειψη καθαρού νερού. Κάθε μέρα, περίπου 5.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από το βρώμικο νερό, την έλλειψη τουαλέτας και την φτωχή γνώση σχετικά με την υγιεινή.

Στις περισσότερες περιοχές της Αφρικής όπου βρίσκεται η Better Globe, φαίνεται να υπάρχει φυσική έλλειψη νερού. Για παράδειγμα, στην Σόσομα, μόνο ένα πηγάδι νερού έχει δημιουργηθεί για μια περιοχή πάνω από 60.000 εκτάρια, και όσοι ζουν εκεί περνούν το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας τους προσπαθώντας να βρουν νερό για να το πάρουν σπίτι

Μπορούν να βρεθούν πολλές κοίτες ποταμών όπου το νερό είναι σε πιο χαμηλή στάθμη, αλλά η ποιότητα είναι φτωχή. Η κύρια δουλειά για γυναίκες και παιδιά είναι να συλλέγουν νερό. Το νερό μπορεί να αποθηκευτεί κατά τη διάρκεια δύο εποχών βροχής σε αυτά τα μέρη στην Αφρική, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Better Globe μπορεί να συλλέξει νερό και να το αποθηκεύσει – νερό που μπορεί να δοθεί σε ανθρώπους. Δεν είναι μόνο το νερό που είναι σημαντικό αλλά επίσης η γνώση και η εκπαίδευση και  η μικρο-χρηματοδότηση που επιλύουν το πρόβλημα μακροπρόθεσμα.

 

Λόγω παγκόσμιας αλλά και τοπικής κλιματικής αλλαγής, μια από τις δύο εποχές βροχής στη βορειοανατολική νότια της Σαχάρας Αφρική, έχει εκλείψει για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, το οποίο σημαίνει ότι η ξηρασία είναι σοβαρή. Η φύτευση δέντρων, η συλλογή και η διανομή νερού, η εκμάθηση απλών πραγμάτων όπως η δημιουργία λιπάσματος, και η μακροπρόθεσμη δουλειά θα είναι απαραίτητα για να αντιστρέψουμε αυτή την τάση.

Συνεισφέρετε αγοράζοντας ένα πακέτο δωρεάς με 500 λίτρα νερό!

.

Ένα πακέτο δωρεάς έρχεται με 500 λίτρα/ 130 γαλόνια καθαρού νερού, το οποίο δίνεται σε ανθρώπους κοντά στις δεντροφυτείες μας.

Διαβάστε περισσότερα για το πακέτο δωρεάς και πώς μπορείτε να συνεισφέρετε»

Γίνετε πελάτες και αγοράστε ένα δέντρο ή ένα πακέτο δωρεάς τώρα!