Σχολικές δραστηριότητες

Η Better Globe ενισχύει την εκπαίδευση και τις σχολικές δραστηριότητες

Είναι σχεδόν αδύνατο να αναπτυχθεί μία χώρα χωρίς να γίνουν μεταρρυθμιστικές κινήσεις για την επιμόρφωση των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή. Η διαφθορά και άλλα δεινά τρέφονται από τη φτώχεια και την άγνοια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην Ουγκάντα όπου δραστηριοποιούμαστε, για παράδειγμα, τα ποσοστά αναλφαβητισμού στους ενήλικες φτάνουν το 70% ενώ το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού ζει κάτω από τα κατώτατα όρια φτώχειας που έχει ορίσει ο ΟΗΕ.  Μόλις το 10% των κοριτσιών και των αγοριών ηλικίας 15 έως 19 ετών έχουν ολοκληρώσει την επταετή πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση είναι ο πλέον αναγνωρισμένος τρόπος για την εξάλειψη της φτώχειας. Για αυτό το λόγο, στην Better Globe επενδύουμε σημαντικούς πόρους για την οργάνωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων στα πεδία ενεργοποίησής μας. Καταρχήν συνεισφέρουμε στη χρηματοδότηση έργων για την κατασκευή ή την επισκευή σχολικών υποδομών- παράλληλα δίνουμε την ευκαιρία στους γονείς να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Η ενίσχυση της Better Globe για την διαμόρφωση εκπαιδευτικών υποδομών θα διοχετευθεί μέσω της νορβηγο-αφρικανικής ΜΚΟ Child Africa,  που αναλαμβάνει το χτίσιμο και τη λειτουργία σχολείων στην Αφρική.

Ακόμη και στις μέρες μας είναι πολύ σύνηθες για τα παιδιά στην Αφρική να αγωνίζονται για την επιβίωση της οικογένειας και σπάνια έχουν την ελευθερία που απολαμβάνουν τα παιδιά σε άλλα μέρη του κόσμου. Με λίγα λόγια, οι ενήλικες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για μεγάλες περιόδους καθώς χρειάζονται τη βοήθειά τους τόσο μέσα στο σπίτι όσο και για να εξασφαλίσουν τροφή. Η εγκατάσταση των φυτειών μας δημιουργεί θέσεις έμμισθης απασχόλησης, διαμορφώνοντας εμμέσως τις κατάλληλες συνθήκες για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

Child Africa – η αδελφή οργάνωση

Η Child Africa ιδρύθηκε το 1991 και είναι μία ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) που δραστηριοποιείται στην Κένυα, την Ουγκάντα και τη Νορβηγία. Επικεντρώνεται στις σχολικές δραστηριότητες και την καθοδήγηση των παιδιών κυρίως στην Ουγκάντα, αλλά επίσης έχει οικοδομήσει σχολεία και στην Κένυα. Απευθύνεται σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση και δεν έχουν καμία δυνατότητα να πάνε στο σχολείο. Το έργο της οργάνωσης Child Africa, όπως άλλωστε και οι περισσότερες φιλανθρωπίες, εξαρτάται από εταιρίες και οργανισμούς αλλά και από ιδιώτες που συμβάλλουν με κάθε τρόπο στις δραστηριότητές της. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών, τα βιβλία και κυρίως τα τρόφιμα και τα ρούχα των παιδιών προκύπτουν 100% από διάφορες δωρεές.

Τα σχολεία και η συνολική δράση της οργάνωσης Child Africa είναι γνωστή πολύ έξω από τα σύνορα της Ουγκάντας και της Κένυας, καθώς κατέστησε δυνατό σε παιδιά που μεγάλωσαν με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες σήμερα να συναγωνίζονται σε επιδόσεις μαθητές από τα «καλύτερα» σχολεία των επαρχιών.

Ενσωμάτωση παιδιών με κώφωση

Η Child Africa είναι επίσης διεθνώς αναγνωρισμένη λόγω της πλήρους ενσωμάτωσης παιδιών με κώφωση ή προβλήματα ακοής. Πρόκειται για ένα επίτευγμα που μοιάζει προφανές και σε πρώτη φάση δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους ανθρώπους, ωστόσο από όσο γνωρίζουμε σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δε συμβαίνει κάτι παρόμοιο.

Περίπου το 20% των μαθητών στην Child Africa έχουν κάποια μορφή κώφωσης, αλλά όλοι μαθαίνουν νοηματική γλώσσα όπως και διάφορους τρόπους να επικοινωνούν με τους άλλους. Για παράδειγμα, η οργάνωση Cambrige to Africa έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και την υποστήριξη μέσω κινητών τηλεφώνων, όπου παιδιά με κώφωση ή προβλήματα ακοής μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω γραπτών μηνυμάτων. Οι ειδικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό χρησιμοποιούνται ως βάση για το σχεδιασμό του προγράμματος σπουδών.

Η οργάνωση Child Africa επιδιώκει τη οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την ενδυνάμωση των βασικών αξιών, με πρωταρχικό μέλημα την ελπίδα για εξάλειψη της φτώχειας και της διαφθοράς στην Αφρική. Δυναμικοί άνθρωποι που αισθάνονται ότι ο μόνος τρόπος να κάνουν κάτι είναι να το κάνουν σωστά συντάσσονται ομόψυχα στην προσπάθεια να ξεπεραστούν κάποια από τα πιο σημαντικά και θεμελιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχές χώρες.

Συνεισφέρετε στις σχολικές δραστηριότητες και βοηθήστε έμμεσα την οργάνωση Child Africa

Από το πακέτο δωρεάς, € 1.50 προορίζεται για την κατασκευή και επισκευή σχολικών κτιρίων και την υποστήριξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κοντά σε φυτείες δένδρων μας.

Διαβάστε περισσότερα για το πακέτο δωρεάς και πώς μπορείτε να βοηθήσετε»

Γίνετε πελάτης και αγοράστε ένα δένδρο ή ένα πακέτο δωρεάς αμέσως

Διαβάστε περισσότερα για τη λειτουργία της οργάνωσης Child Africa καθώς και για το εκτεταμένο πρόγραμμα καθοδήγησης, που σας επιτρέπει να γίνετε ανάδοχος ενός συγκεκριμένου παιδιού και να το παρακολουθείτε εφόρου ζωής. Μπορείτε να χτίσετε μία μοναδική σχέση με το παιδί που υποστηρίζετε και να έχετε πρόσβαση στους βαθμούς του, να του στέλνετε απευθείας email και να βλέπετε φωτογραφίες από τη ζωή του. Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα της οργάνωσης Child Africa. »