Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις στις οποίες εστιάζουμε

Η Better Globe, που λειτουργεί με γνώμονα την κοινωνική επιχειρηματικότητα, έχει επικεντρωθεί σε τρεις από τους σημαντικότερους προβληματικούς τομείς που εντοπίζουμε σήμερα. Το πρώτο σημαντικό πρόβλημα είναι η παγκόσμια καθαρή απώλεια δασικών εκτάσεων, η οποία σε ετήσια βάση αντιπροσωπεύει το 40% της Σουηδίας.  Μόνο η Αφρική αντιπροσωπεύει το 56% της καθαρής ζημίας, ενώ το 39% εντοπίζεται στη Νότια Αμερική και μόλις το 5% στον υπόλοιπο κόσμο. Καθώς, όμως, δάση υλοτομούνται παντού ανά τον πλανήτη, αυτή η εξαιρετικά ασύμμετρη κατανομή εξαρτάται από τον τρόπο κοπής των δένδρων, αλλά και από τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τη διενέργειά της.

Η δεύτερη προβληματική περιοχή στην οποία επικεντρωνόμαστε είναι το ζήτημα της ακραίας φτώχειας. Περισσότεροι από 3 δις άνθρωποι ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα. Πρόκειται σχεδόν για το μισό πληθυσμό του πλανήτη. Περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα και σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται περίπου το 80% των αγροτών της Αφρικής.

Το τρίτο καίριο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο αναλφαβητισμός. Στους δρόμους της Αφρικής ζουν σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά και από αυτά ελάχιστα πηγαίνουν στο σχολείο. Επιπλέον, υπάρχει ένας εξίσου μεγάλος αριθμός παιδιών που ενώ μένουν με τους γονείς τους, δεν είναι σε θέση να πάνε στο σχολείο επειδή είναι υποχρεωμένα να εργαστούν ή για άλλους λόγους. Θεμελιώδες αξίωμα για την ανάπτυξη όλων των χωρών διαχρονικά είναι η κατάρτιση και η επιμόρφωση της νέας γενιάς. Οι νέοι είναι εκείνοι που θα αναλάβουν την περαιτέρω ανάπτυξη της πατρίδας τους και σε εκείνους πρέπει να επενδύσουμε αν θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση.

Κλιματική αλλαγή και ερημοποίηση

Το 65% του πληθυσμού της Αφρικής επηρεάζεται αρνητικά από την εξάπλωση της ερήμου κατά εκατοντάδες μέτρα ετησίως. Για να την αντιμετωπίσουμε, φυτεύουμε δέντρα

και αναζωογονούμε ημιερήμους που έχουν πληγεί από τη διάβρωση και την ξηρασία.

Στόχος μας να αποτρέψουμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών από το να φύγουν από σπίτια τους και να εγκαταλείψουν την ύπαιθρο στην τύχη της.

Εμείς φυτεύουμε δένδρα, δημιουργούμε δουλειές και διοχετεύουμε νερό στην ξερή έρημο. Διαβάστε περισσότερα για τη δενδροφύτευση»

Ακραία φτώχεια

Το 80% των αγροτών της Αφρικής ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα και δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν από αυτήν την κατάσταση μόνοι τους.

Για τους περισσότερους η έμμισθη εργασία αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο, με την καθιέρωση της δράσης μας, όμως, το όνειρο αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα για τη λειτουργία των μικρο χρηματοδοτήσεων»

.

Αναλφαβητισμός και έλλειψη κατάρτισης

Γνωρίζουμε ότι η φτώχεια υπάρχει επειδή υπάρχει διαφθορά και το αντίστροφο. Οι δύο αυτές παθογένειες όπως και πολλές άλλες στον κόσμο οφείλονται στην έλλειψη μόρφωσης και κατάρτισης.

Μία χώρα δεν μπορεί να προοδεύσει χωρίς μορφωμένους πολίτες και εμείς διαθέτουμε ισχυρή δέσμευση και ευαισθητοποίηση προς το κοινωνικό σύνολο.

Πάντοτε χτίζουμε σχολεία κοντά στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε, έτσι ώστε τα παιδιά τους να έχουν τις ευκαιρίες που δεν είχε καμία άλλη γενιά στο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα για τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες »