Κλιματική αλλαγή & υπερθέρμανση του πλανήτη

Συνεισφέρετε στη μείωση της απειλής της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Μια από τις πιο θετικές επιδράσεις της δεντροφύτευσης και της κατασκευής δεντροφυτείων, είναι ότι μπορούμε να μειώσουμε την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η φύτευση δέντρων είναι ένας από τους λίγους τρόπους για να αντισταθμιστεί το αποτύπωμα άνθρακα και να γίνουμε κλιματικά ουδέτεροι.

Κλιματικά ουδέτεροι σημαίνει να απομακρύνουμε τόσο διοξείδιο άνθρακα από την ατμόσφαιρα όσο παράγουμε.  Το CO2 απορροφάται από τα δέντρα και άλλα πράσινα φυτά πριν να απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα μέσω της κατανάλωσης, των μεταφορών και της πρόσληψης φαγητού. Αυτό δεν είναι ακόμα ακριβής επιστήμη, αλλά περιβαλλοντολογικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά για να συμφωνήσουν στον τρόπο μέτρησης και τιμολόγησης  στα διάφορα είδη λήψεως διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρα η αφετηρία όμως, είναι πως τα ζωντανά δέντρα είναι η κυρίαρχη μορφή φωτοσύνθεσης στη γη. Η φωτοσύνθεση συμβαίνει σε όλα τα ζωντανά πράσινα φυτά, τα οποία απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και το επιστρέφουν στο έδαφος όπου και ανήκει, εκεί που βρισκόταν πριν οι άνθρωποι το εξορύξουν και αρχίσουν να το καίνε. Οτιδήποτε καίγεται εκλύει διοξείδιο του άνθρακα, και αυτό συμπεριλαμβάνει το ξύλο, το κάρβουνο, το αέριο, το πετρέλαιο, την τύρφη και πολλά άλλα. Το πρόβλημα είναι ότι τα φυτά της γης δεν έχουν χρόνο να απορροφήσουν αυτές τις τοξίνες τόσο γρήγορα όσο εμείς τις καίμε και τις απελευθερώνουμε.

Ένας τρόπος για να βοηθήσουμε τη βελτίωση του περιβάλλοντος είναι να φυτεύουμε έναν απίθανα μεγάλο αριθμό δέντρων ώστε να αναπληρώσουν όλα τα δέντρα που έχουν ήδη χαθεί και αυτά που συνεχίζουμε να καταστρέφουμε. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανακτήσουμε τα τροπικά δάση και άλλα φυσικά περιβάλλοντα, αλλά κάθε μικρή συνεισφορά στην προσπάθεια να κάνουμε την έρημο πράσινη ξανά θα κάνει τη διαφορά.

Η αποψίλωση των δέντρων στα τροπικά δάση συμβαίνει τώρα σε ρυθμό 130.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων κάθε χρόνο. Δηλαδή, αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ό,τι κόβεται και σε ό,τι αντικαθίσταται σε έναν εντελώς μη ανανεώσιμο ρυθμό. Αυτό αντιστοιχεί σε μια τετράγωνη περιοχή 350 χιλιομέτρων σε κάθε πλευρά, το οποίο με τη σειρά του, ισούται με την χερσαία περιοχή του Ηνωμένου Βασιλίου της Αγγλίας κάθε χρόνο.

Σε άλλα μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι προσπαθούν σκληρά να αυξήσουν τον ρυθμό αναδάσωσης, αλλά σε παγκόσμια βάση η καθαρή απώλεια είναι ακόμα 94.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κάθε χρόνο. Αυτό αναπαριστά την περιοχή της Ισλανδίας ή της Νότιας Κορέας – κάθε χρόνο! Με αυτό τον ρυθμό, τα δάση θα εξαφανιστούν και κατά συνέπεια, εμείς θα αυξήσουμε την κατανάλωσή μας και τις εκπομπές μας, μια εξίσωση που είναι απλά απαράδεκτη.

 

Γίνετε κλιματικά ουδέτεροι και αποκτήστε το πιστοποιητικό σας

Αν αγοράσετε 12 πακέτα δωρεάς κάθε χρόνο, θα συνεισφέρετε στην φύτευση τουλάχιστον 48 δέντρων σε ένα χρόνο. Επειδή φυτεύουμε σε ξηρές και δύσκολες περιοχές, δεν διώχνουμε ούτε ανταγωνιζόμαστε την παραγωγή φαγητού ή τους αγρότες. Αυτό σημαίνει πως και τα 48 δέντρα είναι 100% αποτελεσματικά στην απότρεψη της αποψίλωσης στον κόσμο. Επιπλέον, θα βοηθήσετε τη σχέση μεταξύ της φύτευσης και της κατάρριψης των δέντρων που αναλογικά είναι 1 προς 28 στην Αφρική αυτή τη στιγμή. Με άλλα λόγια, για κάθε 28 δέντρα που κόβονται, μόνο ένα φυτεύεται.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν συνθέσει στατιστικές οι οποίες δείχνουν ότι χρήση διοξειδίου του άνθρακα ανά άτομο το χρόνο είναι κατά προσέγγιση 10 τόνοι, ή 22 τόνοι ανά οικογένεια το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι αγοράζοντας 12 πακέτα δωρεάς το χρόνο, όχι μόνο γίνεστε κλιματικά ουδέτεροι, αλλά έχετε θετική επίδραση εξουδετερώνοντας περισσότερο άνθρακα από αυτόν που χρησιμοποιείτε, καθώς τα 48 δέντρα απορροφούν περίπου 24 τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο πιστεύουμε πως πρέπει να είστε περήφανοι, και στέλνουμε τα πιστοποιητικά μας σε όλους τους πελάτες που αγοράζουν 12 πακέτα δωρεάς σε ένα χρόνο.

 

  • Γίνετε πελάτες και αγοράστε ένα δέντρο ή ένα πακέτο δωρεάς απευθείας.»