Οι λάτρεις δέντρων είναι όλοι μια μεγάλη οικογένεια

Έκθεση από τις επιχειρήσεις- Αύγουστος 2011

«Οι λάτρεις δέντρων είναι όλοι μια μεγάλη οικογένεια» – έτσι είναι το πώς ο Jean-Paul Deprinse, Διευθύνων Σύμβουλος της βελτίωσης της Δασικής Globe στην Κένυα ξεκινά το κύριο άρθρο στο επόμενο τεύχος του περιοδικού ΜΙΤΙ. Και συνεχίζει:
«Σεβόμαστε ιδιαίτερα όλους, μεγάλους και μικρούς, οι οποίοι έχουν το θάρρος να αγκαλιάσουν το εμπόριο στην παραγωγή των φυτωρίων, αυτών που φυτεύουν  φροντίζουν τα δέντρα  και, τελικά, τη συγκομιδή και την επεξεργασία αυτού του μοναδικού υλικού διαβίωσης. Σεβόμαστε εξίσου όλους όσους ζουν από τα δέντρα μέσα από την έρευνα, παροχή συμβουλών, τη διαχείριση ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζονται με τη βιομηχανία. Πρόκειται για μια σοβαρή επιχείρηση με πολλές πτυχές και πολλές προκλήσεις, ιδιαίτερα όταν κάποιος μιλά για τη φύτευση δέντρων σε άνυδρες και ημι άγονες εκτάσεις (ASAL) »

Το MITI Magazine είναι το κορυφαίο περιοδικό της βιομηχανίας για τη συγκεκριμένη θέση των δασών στην Ανατολική Αφρική, συγκεκριμένα δε των καλλιεργειών μεγάλης  κλίμακας στην AZAL περιοχή. Το περιοδικό MITI ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια από  την Better Globe με σκοπό να ενημερώσει και να διαδώσει το μήνυμα για τη δασοκομία στην Ανατολική Αφρική, αλλά και να μοιραστούν τις γνώσεις μέσα από συνεργασίες, συνεντεύξεις και  επιστημονικές μελέτες.
Για μας που εργαζόμεαστε στην Better Globe σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος του κόσμου, με έμφαση σε άλλες δραστηριότητες, επαγγέλματα, και προβλήματα, το ΜΙΤΙ μπορεί να προσφέρει την προοπτική, διορατικότητα, και τη γνώση σχετικά με ένα άλλο μέρος του κόσμου μας.
Χρόνο με το χρόνο η  δασοκομία είναι μια βιομηχανία που συνεχίζει να αυξάνεται σε αξία από την οικονομική πλευρά. Ανεξάρτητα από το αν είστε κάτοχος μετοχών σε μια εταιρεία που κατέχει δάση ή έχετε δικά σας δέντρα, είχε ιστορικά αποδειχθεί μια πολύ ασφαλή επένδυση. Πολύ λίγοι από εμάς που ασχολούνται με τη Better Globe βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ιδιοκτήτες δέντρων, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό που είμαστε. Και όχι μόνο απλοί  ιδιοκτήτες οποιονδήποτε δέντρων, αλλά ιδιοκτήτες δέντρων  με ένα δάσος σε AZAL!

Σαν πελάτες της Better Globe, έχουμε συχνά επιλέξει να συμμετάσχουme  για διαφορετικούς  λόγους. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του κόσμου, να δημιουργήσουμε έναν πλανήτη για όλους εμας. Οι πελάτες μας βοηθούν ανθρώπους σε πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης κατά την εξέταση της οικονομικής πτυχής της δασοκομίας και των επενδύσεων σε δέντρα για το μέλλον όλων μας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μας ενώνουν ως πελάτες και ο Jean-Paul το θέτει αυτό κάπως έτσι στο κύριο άρθρο του «Πάνω απ ‘όλα, όλοι είναι παθιασμένοι με τα δέντρα και τους ανθρώπους».
Ανεξάρτητα από τον τύπο του πελάτη σας, το ΜΙΤΙ Magazine είναι μια ανεκτίμητη πηγή γνώσης για τη δασοκομία, την κατάσταση στην Αφρική, και επιπλέον  για την κατάσταση της επένδυσή σας!

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ την τελευταία έκδοση του ΜΙΤΙ Magazine »