Παράγοντας LATTE

Ο Παράγοντας-Latte είναι μια ιδέα του διάσημου συμβούλου οικονομικού προγραμματισμού David Bach, συγγραφέα του βιβλίου «αυτόματος εκατομμυριούχος» ο οποίος σε ένα από τα επιμορφωτικά σεμινάρια του εξηγώντας τη σημασία της ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ κάθε μήνα, δέχτηκε μια ερώτηση από μια κοπέλα.                                                .

Η κοπέλα ρώτησε, πως ήταν δυνατόν να αποταμιεύει λεφτά κάθε μήνα από τη στιγμή που μέχρι τα μέσα του μήνα έμενε χωρίς λεφτά!  Ο κύριος Bach τότε της ζήτησε να του περιγράψει μια τυπική της μέρα, και αυτό που έκανε καθημερινά ήταν να σταματά στο Starbucks και να αγοράζει έναν καφέ Latte και ένα Donat, αξίας 5$.
Η κοπέλα ήταν 23 ετών.

Τότε ο κύριος Bach έκανε μερικούς γρήγορους υπολογισμούς για το τι θα γινόταν αν ετοίμαζε κάτι πρόχειρο από το σπίτι της και αποταμίευε και επένδυε αυτά τα 5$ τη μέρα. Το αποτέλεσμα των πράξεων του ήταν ότι όταν η κοπέλα θα ήταν 65 χρονών θα είχε συσσωρεύσει 1.700.000 δολάρια!

Όλοι κερδίζουν αρκετά χρήματα για να γίνουν πλούσιοι! Αυτό που τους κρατά να ζουν από μισθό σε μισθό είναι ότι σπαταλούν περισσότερα από ότι κερδίζουν σε πράγματα που δεν χρειάζονται πραγματικά λόγω των αμέτρητων υπερκαταναλωτικών καθημερινών προκλήσεων, καθώς και λόγω κακού προγραμματισμού.

Το ποσόν το οποίο σπαταλάτε πάνω σε ασήμαντα πράγματα είναι ο δικός σας Παράγοντας-Latte.
Αν παίρνατε αυτά τα λεφτά τα αποταμιεύατε και τα επενδύατε, πριν να το συνειδητοποιήσετε θα είχατε ξεκινήσει να χτίζετε τη δική σας πολύ μεγάλη περιουσία. Μπορείτε λοιπόν  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ απλά με καλύτερο προγραμματισμό,  να βάλετε την ζωή σας σε τάξη και να γίνετε εσείς το αφεντικό των χρημάτων σας, και όχι το ανάποδο!