Συχνές Ερωτήσεις ενδιαφερόμενου Πελάτη

[Ερωτήσεις Πρέσβη]

Τι γίνεται αν το δένδρο μου δεχτεί επίθεση από παράσιτα ή καεί;

Αυτό που λέμε στις περισσότερες αναφορές μας είναι ότι από τη στιγμή που αγοράζετε ένα δένδρο έχετε δικαιώματα σε αυτό για 20 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα αποκτάτε ένα δένδρο αλλά όχι ένα συγκεκριμένο δένδρο. Αν υπήρχε ένα καθορισμένο δέντρο, ο κίνδυνος για τον κάθε ιδιοκτήτη θα ήταν πολύ μεγάλος. Ωστόσο, τα δέντρα μας είναι ένα ιδιαίτερο είδος, δηλαδή Mukau, για το οποίο είμαστε πολύ έμπειροι στην καλλιέργεια του με μεγάλη και σταθερή προβλεψιμότητα στη δημιουργία μιας θετικής απόδοσης κέρδους.
Όταν η Better Globe φυτεύει πολλά από αυτά τα δέντρα, έχετε στην κατοχή σας ένα από αυτά. Πρακτικά, φυτεύει πάντα περισσότερα δέντρα από αυτά που ανήκουν σε πελάτες της -τουλάχιστον δύο δέντρα ανά ιδιοκτήτη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ένα από τα δέντρα σας προσβληθούν από έντομα, καούν, ή πεθάνουν με κάποιο άλλο τρόπο. Ομοίως, δεδομένου ότι έχουμε φυτείες σε διάφορες περιοχές, αυτό μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιών και άλλων τοπικών παραγόντων.

Πώς προέρχεται η απόδοση από τα δένδρα;

Η επιχείρησή μας έχει πολλές πηγές εσόδων. Πουλάμε ξυλεία, φρούτα, και άλλα προϊόντα που συλλέγονται στις φυτείες μας. Ασχολούμαστε επίσης με τους σπόρους των διαφόρων δέντρων καθώς και με φυτώρια, πριονιστήρια κ.α.

Πώς μπορεί να εγγυηθεί το κέρδος;

Οι ιδιοκτήτες των δέντρων θα πάρουν τη συμφωνημένη επιστροφή τους, ακόμη κι αν πρέπει να αλλάξουμε την απόδοση για όσους αγοράζουν νέα δέντρα. Η Better Globe δεν μπορεί να εγγυηθεί οποιαδήποτε αύξηση αναμενόμενης απόδοσης. Μιλάμε για μια αναμενόμενη απόδοση, η οποία βασίζεται στις γνώσεις μας για το κόστος του εργατικού δυναμικού και εξοπλισμού και άλλες μορφές γενικών εξόδων, καθώς και όσα γνωρίζουμε για την τιμή των δέντρων και άλλα πράγματα που πουλάμε σήμερα.
Όπως και με κάθε άλλη δραστηριότητα, μπορείτε να υπολογίζετε αναμενόμενη αύξηση, κάτι το οποίο έχουμε κάνει. Αυτό που δεν έχουμε στον υπολογισμό μας είναι οποιαδήποτε αύξηση της τιμής του ξύλου από το επίπεδο του σήμερα. Είμαστε, ως εκ τούτου, ιδιαίτερα προσεκτικοί και κάνουμε μέτριους υπολογισμούς, δηλώνουμε αυτό που σκοπεύουμε να δώσουμε πίσω σε αυτούς που κατέχουν τα δέντρα.

Τι θα συμβεί εάν υπάρχει ακραία ξηρασία ή ανεπάρκεια της σοδειάς ενός έτους;

Το κλίμα και το έδαφος μας παραμένουν σταθερά. Είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε, και είμαστε έμπειροι μέσα από σειρά ετών ανάπτυξης. Φυσικά, όλα μπορούν να συμβούν στη δασική βιομηχανία, αλλά είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Επιπλέον, έχουμε φυτείες σε πολλά διαφορετικά μέρη, ακριβώς για να είμαστε σε θέση να απομονώσουμε διαφορετικούς τύπους διαταραχών που ενδέχεται να προκύψουν.

Η Αφρική είναι πολιτικά ασταθής. Τι θα συμβεί εάν υπάρξει αλλαγή εξουσίας;

Εγκαθιδρυόμαστε σε περιοχές που είναι πολιτικά σταθερές, αλλά, θεωρητικά φυσικά, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Σε γενικές γραμμές, η Αφρική είναι περισσότερο ασταθής από ό, τι σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, αλλά εμείς εγκαθιδρυόμαστε σε χώρες όπως η Κένυα και η Ουγκάντα, όπου η σταθερότητα έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου. Όλο και περισσότερες χώρες κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση τώρα και ελπίζουμε να συμβάλουν με θετικό αντίκτυπο προς την εξέλιξη αυτή.

Είναι η Better Globe μια φιλανθρωπική οργάνωση;

Οχι, η οργάνωση δεν βασίζεται στην έννοια της ”φιλανθρωπίας” παρόλο που στηρίζουμε το έργο της Child Africa. Κάνουμε καλά το έργο μας και ίσως μοιάζουμε με φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά δεν είμαστε. Πιστεύουμε σε επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και ότι οι άνθρωποι θα κάνουν τα πάντα για να βγουν από κάθε δυσάρεστη κατάσταση. .

Πώς τρία ευρώ για τα σχολεία και τις μικροπιστωτικές δραστηριότητες κάνουν τη διαφορά;

Ναι, κάνουν πραγματικά μεγάλη διαφορά. Όταν πολλοί άνθρωποι εργάζονται για έναν κοινό σκοπό, βοηθούν πολύ, και σε περίπτωση όπως οι μικροχρηματοδοτήσεις, τα χρήματα ανακυκλώνονται έτσι ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία δανειολήπτες για την αποπληρωμή των δανείων τους. Η προσφορά 1.50€, για σχολικές εγκαταστάσεις είναι επαρκής σε πολλά σχολεία, εάν αρκετοί άνθρωποι προσφέρουν 1,5€ ανά μήνα.
Οι συνεπείς και σταθερές εισφορές κάνουν τη διαφορά, όχι τα πραγματικά ποσά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ για τη δημιουργία ενός οικονομικού αντίποδα για τους αγοραστές δέντρων και τους μετόχους μας. Αν υπάρχει οικονομικό συμφέρον, συμβάλει φανερά στη μακροπρόθεσμη συνεισφορά, και όχι σε μία μοναδική προσφορά που θα γίνει σε κάποιο φιλανθρωπικό γκαλά. Η μακροχρόνια δέσμευση είναι το κλειδί για την πραγματική αλλαγή.

Η Better Globe κερδίζει χρήματα από τους φτωχούς στην Αφρική;

Όχι, σε καμία περίπτωση! Η Better Globe κερδίζει χρήματα από τη διαχείριση των δασικών προϊόντων. Παρέχουμε πλήρη υποστήριξη προς τους φτωχούς και τους βοηθούμε όσο μπορούμε. Είναι σε θέση να εργαστούν για ένα μισθό, να έχουν καλή υγεία, καλή απασχόληση και εκπαίδευση μέσω της συνεργασίας με εμάς. Επίσης, είναι σε θέση να πάρουν δάνεια και να έχουν ύδρευση ενώ τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο. Είναι μια ιδέα ευνοϊκή για όλους και δε βγάζουμε χρήματα εις βάρος “των φτωχών της Αφρικής.”

Τι θα συμβεί εάν πέσει η τιμή της ξυλείας;

Η Better Globe θα κερδίσει λιγότερα χρήματα και αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων μας. Ακόμα κι αν οι τιμές πέσουν, όμως, δεν θα επηρεαστούν οι συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει σχετικά με τα δέντρα. Οι ιδιοκτήτες των δέντρων θα πάρουν τη συμφωνημένη επιστροφή τους, ακόμη κι αν πρέπει να αλλάξουμε την απόδοση για όσους αγοράζουν νέα δέντρα.
Θεωρούμε ότι είναι πολύ απίθανο να μειωθεί η τιμή των δέντρων, δεδομένου ότι ο δείκτης μεταξύ προσφοράς και ζήτησης των δέντρων είναι πολύ υψηλός σήμερα. Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πάντα έλλειψη ξυλείας, δεδομένου της καταστροφής των δασών τα τελευταία 60 χρόνια.

Σε ποιες χώρες επιχειρεί η Better Globe;

Αυτή τη στιγμή έχουμε φυτείες σε λίγα μέρη στην Κένυα, και η Child Africa διεξάγει τις δραστηριότητές της στην Ουγκάντα ​​και την Κένυα. Οι άνθρωποι που αγοράζουν τα δέντρα και τα πακέτα δωρεάς ζουν σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι η Better Globe θα κάνει αυτά που λέει;

Εμείς κανονίζουμε ταξίδια στην Αφρική, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, από το 2008. Σε κάθε ταξίδι, πολλοί από τους πελάτες μας έχουν μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ πολλοί έρχονται ακριβώς για να δουν από μόνοι τους τι κάνουμε και πώς το κάνουμε.
Προσπαθούμε να είμαστε όσο μπορούμε επεξηγηματικοί και διαφανείς. Στέλνουμε τακτικά ενημερωτικά δελτία και έχουμε ένα περιοδικό που ονομάζεται ΜΙΤΙ (δένδρα στα σουαχίλι), στην Κένυα και την Ουγκάντα, όπου περιγράφουμε όλα τα έργα που αναλαμβάνουμε ώστε να ενημερώνονται οι πελάτες μας.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από την Better Globe?

Η Better Globe ανήκει σε ιδιώτες, και ο Rino Solberg είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, και ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης. Μια σειρά από διαφορετικούς ιδιοκτήτες συμμετέχουν επίσης στην ομάδα -είτε στην αγορά της εταιρείας, ή στην Child Africa και την Better Globe Forestry.

Τι πιστεύετε για τα φαινόμενα «αρπαγής γης»;

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, και επηρεάζει τις φτωχές χώρες και τα φτωχά άτομα. Είμαστε απολύτως εναντίον αυτής της ανάπτυξης, αλλά έχουμε επίσης πλήρη επίγνωση του τι μπορούν να κάνουν φτωχοί άνθρωποι με ελάχιστους πόρους.
Πολλές πολυεθνικές εταιρείες λειτουργούν με κακόβουλες κυβερνήσεις που ξεπουλούν τους ανθρώπους τους. Αυτό είναι απλά ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να προωθούμε το έργο μας και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Χωρίς εμάς, αργά ή γρήγορα κάποιος θα πάρει τη γη από αυτούς τους ανθρώπους και όχι κάποιος σαν κι εμάς-που δεν αγοράζουμε τη γη τους, αλλά τους δίνουμε θέσεις εργασίας, σχολεία, νερό και πολλά άλλα πράγματα.

Τι επιτόκια βάζει η Better Globe για τις μικροπιστώσεις της;

Επειδή όλα τα λεφτά από τις μικροπιστωτικές δραστηριότητες στην Better Globe παρέχονται από τα μέλη μας μέσα από την αγορά πακέτων δωρεάς, η Better Globe δεν έχει κανένα συμφέρον στις πράξεις αυτές.

Πόσο ποσοστό από ένα πακέτο δωρεάς διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς;

Από το πακέτο δωρεάς, το οποίο κοστίζει 49 €, θα μπορούσε κανείς να πει ότι € 19 διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, διότι τα υπόλοιπα € 30 πηγαίνουν στο ταμείο των δύο δένδρων που εσείς, ως πελάτης, κατέχετε και αποκτάτε μια επιστροφή μετά από 20 χρόνια. 100% των χρημάτων που διατίθενται για τα μικρο-δανείου, την ανέγερση σχολικών κτιρίων και το νερό ενισχύουν αυτούς τους σκοπούς.↑ επιστροφή στην αρχή

Έχει η Better Globe ISO ή FSC πιστοποίηση;

Στην παρούσα φάση η Better Globe δεν έχει τέτοια πιστοποίηση. Η Better Globe Forestry που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται στη δασοκομία λειτουργεί με περιβαλλοντικό και ποιοτικό διοικητικό σύστημα που βασίζεται στο ISO 9001 και στο ISO 14001 αλλά δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμα, περιμένουμε να γίνει αυτό τα επόμενα χρόνια. Η περίπτωση της πιστοποίησης FSC είναι θετική, αλλά θα περιμένουμε λίγα χρόνια ακόμα ώστε να έχουν φυτευτεί περισσότερα δέντρα.

Πώς γίνομαι πελάτης στην Better Globe?

Μπορείτε να αγοράσετε ένα δένδρο ή ένα πακέτο δωρεάς. Γίνετε πελάτες εδώ»