Συχνές ερωτήσεις

Ένα δέντρο κοστίζει 20 ευρώ και ένα πακέτο δωρεάς κοστίζει 59 ευρώ.

Όχι, δεν είστε. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να αγοράσετε δέντρα, πακέτο δωρεάς ή συνδυασμό δέντρων και πακέτα δωρεών. Επιλέγετε εάν θέλετε να κάνετε την αγορά σας εφάπαξ, πολλές φορές ή με τακτικές αποταμιεύσεις.

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας ανά πάσα στιγμή ακόμα κι αν έχετε επιλέξει μηνιαία εξοικονόμηση χρημάτων. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εύκολα μπαίνοντας στον ιστότοπο και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις σας για αγορές δέντρων και πακέτα δωρεών. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας για βοήθεια.

Έτσι, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς αν θέλετε να αγοράσετε δέντρα, πακέτα δωρεάς ή και τα δύο. Επιπλέον, εξαρτάται από εσάς πόσα αγοράζετε και πόσο συχνά..

Έχετε δικαίωμα ακύρωσης 14 ημερών, εάν αλλάξετε γνώμη μετά από μια αγορά. Σε αυτήν την περίπτωση, επικοινωνήστε με την υποστήριξη@betterglobe.com και θα σας βοηθήσουμε.

Τόσο οι ιδιώτες (φυσικά πρόσωπα) όσο και οι εταιρείες (νομικά πρόσωπα) γίνονται δεκτά ως πελάτες.

Εκτός από τους ιδιώτες πελάτες, έχουμε αρκετούς εταιρικούς πελάτες που αγοράζουν δέντρα εδώ και πολλά χρόνια. Η συμβουλή μας είναι οι εταιρείες να ορίζουν τα δέντρα ως μακροπρόθεσμο περιουσιακό στοιχείο (πάγιο). Ένας λογαριασμός 13XX πρέπει να επιλεγεί στο διάγραμμα λογαριασμών BAS. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να έρθετε σε επαφή με μια λογιστική εταιρεία που μπορεί να σας εξηγήσει τις λεπτομέρειες. Επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών για περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας.

Για να παρέχουμε στους πελάτες μας μια ασφαλή διαχείριση των στοιχείων των πιστωτικών ή χρεωστικών τους καρτών, χρησιμοποιούμε έναν πάροχο πιστοποιημένο για λύσεις τρίτων, για πελάτες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν συλλέγουμε αυτού του είδους τις πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων μας. Έχουμε μόνο τους αριθμούς αναφοράς για τις κάρτες που έχει καταχωρίσει ο πελάτης. Οι αριθμοί αναφοράς χρησιμοποιούνται όταν ο πελάτης που έχει καταχωρημένη κάρτα κάνει μια μη αυτόματη επαναγορά των προϊόντων μας. Χρησιμοποιούνται επίσης στη μηνιαία αποταμίευση μέσω αυτοματοποιημένων χρεώσεων.

Οι πληροφορίες που παρέχουν οι πελάτες, για παράδειγμα, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου τους, αποθηκεύονται και καταγράφονται. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι πληροφορίες αλλάξουν σε έναν λογαριασμό, τόσο η νέα όσο και η παλιά πληροφορία μπορούν να ανακτηθούν.

Έχουμε ειδικούς διακομιστές και δημιουργούμε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των βάσεων δεδομένων μας.

Εάν πεθάνετε, τα δέντρα σας θα γίνουν ένα από τα περιουσιακά στοιχεία της περιουσίας σας. Θα διανεμηθούν στους δικαιούχους της κληρονομιάς σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Μπορείτε επίσης να κληροδοτήσετε τα δέντρα σας, αν θέλετε. Ο νόμος θα αποφασίσει αν θα ακολουθηθούν οι επιθυμίες σας, όσον αφορά τους κληρονόμους.

Είναι πάντοτε ένα πλεονέκτημα για τους δικαιούχους σας εάν τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι τεκμηριωμένα με έναν εύκολα προσιτό τρόπο, όπως μια διαθήκη.

Κάθε δέντρο σας ανήκει για μια περίοδο 20 ετών. Οι κωδικοί AID του πελάτη (αριθμός πελάτη) χρησιμοποιούνται για να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τα δέντρα που κατέχει κάποιος. Έτσι, είναι πλεονέκτημα αν αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στους κληρονόμους. Κάθε ιδιοκτήτης δέντρου έχει μια σύνδεση στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να βρείτε μια επισκόπηση των αγορασθέντων δένδρων εκεί. Αποτελεί τη βάση για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων. Ένα άτομο με πολλές ετικέτες AID, έχει μία σύνδεση ανά κωδικό.

Η Better Globe AS πρέπει να λάβει πιστοποιητικό θανάτου για να μπορεί να μεταβιβάσει την κυριότητα των δέντρων στο πρόσωπο που τα κληρονομεί. Το όνομα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός τηλεφώνου του κληρονόμου είναι επίσης απαραίτητα. Εάν υπάρχουν αρκετοί κληρονόμοι, τότε θα κατέχουν από κοινού τα δένδρα του αποθανόντα. Δεν μπορούμε να χωρίσουμε έναν λογαριασμό σε πολλούς λογαριασμούς.

Ένας λογαριασμός 90 είναι ένας λογαριασμός PlusGiro ή Bankgiro που ξεκινά με 90. Οι λογαριασμοί αυτοί χορηγούνται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που συμμετέχουν σε δημόσιες αγαθοεργίες.

Το όραμά μας είναι να εξαλείψουμε τη φτώχεια και τη διαφθορά δημιουργώντας και λειτουργώντας φυτείες που δημιουργούν θέσεις εργασίας, συνεργαζόμενοι με τους αγρότες και παρέχοντας επιχορηγήσεις για σχολεία, μικροδάνεια και αυξημένη πρόσβαση στο νερό. Για να ανταποκριθούμε σε αυτό το όραμα με τον πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο, επιλέξαμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο και όχι φιλανθρωπία. Η επιχείρηση επιδιώκει να συνεχίσει να επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου, ενώ η φιλανθρωπία σε πολλές περιπτώσεις έχει το χαρακτήρα εφάπαξ μέτρων.

Το Better Globe δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και ως εκ τούτου δεν έχει λογαριασμό 90.

Η Better Globe Forestry λειτουργεί ως μια επιχείρηση. Ουσιαστικά, ασχολείται με την πώληση καρπών, τροποποιημένων καρπών και με την συγκομιδή ξυλεία από τις φυτείες, τα οποία της παρέχουν κέρδη. Ασχολούμαστε επίσης με σπόρους από δέντρα. Σύντομα θα λειτουργήσουμε τα δικά μας εργοστάσια ξύλου. Η εταιρεία διαθέτει επιπλέον πρόσθετες πηγές εισοδήματος.

Όχι. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε μία επιστροφή και ως εκ τούτου οι αποδόσεις βασίζονται σε εκτιμήσεις. Οι εκτιμήσεις με τη σειρά τους βασίζονται τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι γνωστά επί του παρόντος. Για παράδειγμα, μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να υπολογίσουμε το κόστος εργασίας, τα μηχανήματα και άλλα έξοδα, καθώς και τα έσοδα από αυτά που πουλάμε.

Πιστεύουμε επίσης ότι, μετά από πάνω από 10 χρόνια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μπορούμε να κάνουμε αξιόπιστες προβλέψεις και να έχουμε καλή γνώση των κινδύνων. Έχουμε μέχρι στιγμής κατορθώσει να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να αποτρέψουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητά μας να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας.

Το πρώτο έτος που καταβάλλαμε επιστροφή ήταν το 2010. Ήταν για τα δέντρα που πωλήθηκαν στους πρώτους πελάτες, το 2006. Το 2011 πληρώσαμε επιστροφές για τα δέντρα που πωλήθηκαν το 2006 και το 2007. Και έτσι συνεχίσαμε, πράγμα που σημαίνει ότι το 2020 πληρώσαμε τις επιστροφές γισ δέντρα που πωλήθηκαν μεταξύ 2006 και 2016.

Πληρώνετε φόρους σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στη χώρα όπου δηλώνετε τα εισοδήματα σας.

Στη Σουηδία, για παράδειγμα, η ιδιοκτησία δεν φορολογείται. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε φόρο για την ιδιοκτησία του περιουσιακού στοιχείου. Από την άλλη πλευρά, η επιστροφή υπόκειται σε φόρο. Συνήθως θεωρείται ως απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Ο φορολογικός συντελεστής στη Σουηδία για κέρδη κεφαλαίου είναι 30%.

Όταν παίρνετε επιστροφή από το δέντρο σας, το ποσό κατατίθεται στο λογαριασμό Better Globe. Για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα, πρέπει να ζητήσετε ενεργά την μεταφορά του ποσού από το λογαριασμό Better Globe στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να καταβάλετε φόρο για την επιστροφή όταν το Better Globe καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό σας Better Globe. Ο χρόνος που επιλέγετε για να μεταφέρετε τα χρήματα σε έναν τακτικό τραπεζικό λογαριασμό δεν επηρεάζει τη στιγμή που αρχίζει η φορολογική σας υποχρέωση.

Ας υποθέσουμε ότι πιστώνουμε την επιστροφή σας στο λογαριασμό σας στο Better Globe τον Δεκέμβριο του 2017. Είτε μεταφέρετε τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό απευθείας τον Δεκέμβριο του 2017 ή τον Ιανουάριο του 2018, δεν έχει σημασία. Θα πρέπει να δηλώσετε την επιστροφή σας ως απόδοση ιδίων κεφαλαίων όταν, την άνοιξη του 2018, συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση για το 2017.

Οι επιστροφές σε δέντρα που ανήκουν σε εταιρείες φορολογούνται συνήθως διαφορετικά. Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον λογιστή ή τον δικηγόρο σας, για να μάθετε τι ισχύει για την επιχείρησή σας. Έχουμε πολλούς εταιρικούς πελάτες που αγοράζουν δέντρα. Έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν επιστροφή. Η φορολογία δεν δημιουργεί προβλήματα, αλλά οι πολιτικές ποικίλλουν ανάλογα με, μεταξύ άλλων, τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται η εταιρεία.

Ως ιδιώτης, μπορείτε να αγοράσετε δέντρα και πακέτα δωρεάς. Εάν έχετε μια επιχείρηση ή αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια εταιρεία, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε τις αγορές μέσω της εταιρείας σας. Στην πρώτη περίπτωση, γίνεστε άμεσος ιδιοκτήτης και στη δεύτερη περίπτωση είστε ιδιοκτήτης των δέντρων μέσω της εταιρείας.

Τι είδους ιδιοκτησία είναι πιο ευνοϊκή από οικονομικής απόψεως εξαρτάται από το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την απόδοση.

Μέχρι το 2017 δημιουργήσαμε φυτείες και ξεκινήσαμε συνεργασίες με αγρότες σε διάφορες τοποθεσίες στην Κένυα. Υπάρχουν προχωρημένα σχέδια για την έναρξη φύτευσης δένδρων στην Ουγκάντα κατά το 2018 και ελπίζουμε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε επιχειρήσεις στην Τανζανία τα επόμενα χρόνια.

Συμβάλλουμε στη χρηματοδότηση των σχολείων μέσω της ΜΚΟ Child Africa, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στην Ουγκάντα και την Κένυα.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για μέρη που μπορείτε να δείτε χρησιμοποιώντας το Google Earth ή τους Χάρτες Google:

Δημοτικό Σχολείο Mboti
GPS: -0.738638 ° S 38.436699 ° E ή -0 ° 44 ʼ19.10 ", + 38 ° 26ʼ 12.12"

Η φυτεία Kiambere
GPS: 0,691755 ° S 37,912830 ° Ε ή -0 ° 41 ʼ30,32 ", + 37 ° 54ʼ 46,19"

Αγρόκτημα Kibwezi Mukuyu
GPS: 2.375481 ° S 38.076478 ° Ε ή -2 ° 22 ʼ31.73 ", + 38 ° 4ʼ 35.32"

Η φυτεία Nyongoro
GPS: -2.330086 ° S, 40.323278 ° E ή -2 ° 19 ʼ48.31 ", + 40 ° 19ʼ 23.80"

Πρέπει να λάβουμε υπόψη ορισμένες παραμέτρους, όταν αποφασίζουμε πόσο κοντά θα πρέπει να φυτεύονται τα δέντρα στις φυτείες μας. Ενίοτε οφείλεται στις διαφορετικές ανάγκες των ειδών.

Για να έχουμε μια ιδέα για το πόσο κοντά φυτεύονται τα δέντρα, συχνά υπολογίζουμε τον αριθμό των δένδρων ανά εκτάριο. Φυτεύουμε μεταξύ 625 και 1.000 δένδρων ανά εκτάριο.

Ένα εκτάριο είναι 10.000 τετραγωνικά μέτρα. Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο μεγάλο είναι ένα εκτάριο, ίσως είναι ευκολότερο να φανταστείτε ένα τετράγωνο 100 μέτρων επί 100 μέτρων.

Στόχος μας είναι η καλλιέργεια των δέντρων μας να είναι οργανική. Ωστόσο, δυστυχώς δεν μπορούμε σήμερα να ταξινομούμε όλες τις γεωργικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στις φυτείες μας και σε συνεργασία με τους αγρότες, ως οργανικές.

Ο τύπος του χρησιμοποιούμενου λιπάσματος ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες που υπάρχουν σε κάθε συγκεκριμένη φυτεία και κάθε μεμονωμένο αγρότη. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την οργανική ύλη και τις ευεργετικές βακτηριακές καλλιέργειες, χρησιμοποιούνται επίσης χημικά λιπάσματα.Όταν αναφερόμαστε στην ποιότητα, τα προϊόντα μας είναι απαράμιλλα. Είμαστε η μοναδική εταιρεία στην βιομηχανία με απόλυτη επίβλεψη της αλυσίδας εφοδιασμού, έτσι ώστε η παραγωγή να διεκπεραιώνεται προσεκτικά από το δέντρο στο μπουκάλι. Το φρούτο συλλέγεται στην κατάλληλη ωριμότητα για να διασφαλιστεί η μέγιστη θρεπτική αξία. Αποκλειστικές τεχνικές επεξεργασίας εγγυώνται ότι η δραστικότητα του νόνι διαφυλάσσεται σε κάθε μπουκάλι. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, έλεγχοι ποιότητας χρησιμοποιούνται για να εγγυηθούν τα υψηλότερα επίπεδα  ποιότητας.

Στην Better Globe Forestyy εργαζόμαστε σύμφωνα με τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας όπως ορίζονται στο ISO 9001 και τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης όπως ορίζονται στο ISO 14001. Έχουμε καλή γνώση των συστημάτων διαχείρισης σύμφωνα με το αντίστοιχο ISO. Ο Rino Solberg, ο ιδρυτής και ηγέτης του Better Globe, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως σύμβουλος ISO. Έχει βοηθήσει περισσότερες από 150 εταιρείες να αποκτήσουν πιστοποίηση ISO.

Τα συστήματα διαχείρισης ISO έχουν ενσωματωθεί στην επιχείρησή μας από την αρχή του 2006. Ασχολούμαστε με το σύστημα και η εταιρεία συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που προδιαγράφουν τα πρότυπα. Έχουμε επιλέξει μέχρι στιγμής να μην υποβάλουμε αίτηση για πιστοποίηση. Έχουμε τα οφέλη που παρέχει το πρότυπο. Η πιστοποίηση συνεπάγεται κόστος. Μέχρι τώρα έχουμε αποφασίσει ότι το κόστος είναι υψηλότερο από την αξία των πρόσθετων οφελών που θα συνεπαγόταν η πιστοποίηση. Η απόφαση αυτή επανεξετάζεται σε τακτική βάση. Η πιστοποίηση μπορεί να είναι σημαντική στο μέλλον καθώς η επιχείρηση επεκτείνεται.

Μερικοί από τους πελάτες μας επιλέγουν να γίνουν πρεσβευτές της επιχείρησής μας, της μάρκας και της εταιρείας μας. Πελάτες που μοιράζονται το όραμά μας και τις ιδέες μας για το πώς μπορούμε να συμβάλουμε σε βιώσιμες κοινωνικές και περιβαλλοντικές βελτιώσεις. Έχουν επίσης την επιθυμία να μοιραστούν τις ευκαιρίες να κάνουν καλό για τους άλλους, για το περιβάλλον και για τον εαυτό τους.

Οι συστάσεις από τους υπάρχοντες πελάτες σημαίνουν ισχυρό μάρκετινγκ για μια εταιρεία. Δημιουργήσαμε ένα σύστημα μπόνους για τους πελάτες που μας βοηθά να διαδώσουμε τις πληροφορίες για την επιχείρησή μας και να αποκτήσουμε νέους πελάτες. Παίρνετε την ανταμοιβή ενός πακέτου δωρεάς μηνιαίως αν αναφέρετε έξι νέους πελάτες που αγοράζουν μηνιαία πακέτα δωρεάς, είτε επιλέγετε να γίνετε πρεσβευτής είτε όχι. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη σύσταση του Better Globe εδώ »

Διευθύνουμε την επιχείρησή μας με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας και της διαφθοράς. Πιστεύουμε ότι για να επιτευχθούν βελτιώσεις σε περιοχές με έντονη φτώχεια, απαιτείται μακροχρόνια δραστηριότητα που δεν εξαρτάται από επιχορηγήσεις. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι καλό για τους ανθρώπους να λάβουν βοήθεια για να βοηθήσουν τον εαυτό τους, να βελτιώσουν την κατάστασή τους και ότι αυτή η προσέγγιση είναι η πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμα.

Εκτός από τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, εκτελούμε επίσης φιλανθρωπικό έργο υποστηρίζοντας την κατασκευή και λειτουργία σχολείων, έργων υδροδότησης και χρηματοδότησης μικροδανείων.

Δεν είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση. Ωστόσο, στο πλαίσιο της επιχείρησής μας, διεξάγουμε πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ένα πακέτο δωρεάς κοστίζει 59€. Από αυτά, τα 19€ πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα υπόλοιπα 40€ καλύπτουν το κόστος των δύο δέντρων που είναι δικά σας και αυτά θα σας δίνουν απόδοση από 5 έως τα χρόνια.

Τα φιλανθρωπικά οφέλη που προκύπτουν από κάθε πακέτο δωρεάς είναι:

Δύο δέντρα δίνονται δωρεά σε μια τοπική οργάνωση που θα λάβει τις επιστροφές.

Συνεισφορές ισοδύναμες με 500 λίτρα νερού. Μπορεί να είναι καθαρό νερό, εξοπλισμός νερού ή γεώτρηση πηγαδιών.

Το ποσό των 1,50 ευρώ αφορά την κατασκευή νέων ή την ανακαίνιση υφιστάμενων σχολείων, δίπλα στις φυτείες.

Το ποσό των 1,50€ πηγαίνει σε μικροπιστώσεις.

Ναι, κάνει πραγματικά τη διαφορά! Όταν αγοράζετε ένα πακέτο δωρεάς 1,50€ χορηγείται για την κατασκευή ή την ανακαίνιση σχολείων. Χορηγείται επιπλέον ποσό 1,50 ευρώ για τη χρηματοδότηση των τοπικών οργανισμών μικροδανείων. Κάνει μεγάλη διαφορά όταν πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τακτικά πακέτα δωρεών.

Το ποσό των 1,50€ από τα πακέτα δωρεών που πωλήσαμε ήταν αρκετό για πολλά σχολικά έργα. Όσο περισσότερα πακέτα δωρεών πουλάμε τόσο πιο γρήγορα ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο αυξάνεται. Τα χρήματα που δόθηκαν για μικροδάνεια έχουν ήδη οδηγήσει στην επιτυχή ανάπτυξη δραστηριοτήτων μικροχρηματοδότησης με αρκετούς χιλιάδες δανειολήπτες καθώς και στη δημιουργία μίας άλλης τράπεζας, σε μια άλλη περιοχή, βρίσκεται στη φάση εκκίνησης. Τα δανεισμένα χρήματα έχουν δώσει στους δανειολήπτες πρόσβαση σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Όταν τα χρήματα επιστρέφονται, μπορούν να πάρουν εκ δοθούν εκ νέου ως δάνειο έτσι και να βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη φτώχεια.

Τα μικροδάνεια είναι ένα εργαλείο, το οποίο μαζί με άλλα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση της φτώχειας. Αυτό το εργαλείο μπορεί να σχεδιαστεί και να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα μικροδάνεια που στηρίζει το Better Globe εδραιώνονται σε μερικές βασικές αρχές. Αυτές οι αρχές, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητες για να συμβάλει το εργαλείο στη μείωση της φτώχειας.

Το επιτόκιο δεν πρέπει να είναι τόσο υψηλό ώστε να βάζει τον οφειλέτη σε κατάσταση όπου δεν μπορεί να το πληρώσει. Τα επιτόκια πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ότι το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για κάτι που βοηθά τον οφειλέτη να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική του κατάσταση μόνιμα. Ο οφειλέτης πρέπει να είναι σε θέση να καταβάλει τους τόκους, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την προβλεπόμενη χρήση των δανεισμένων χρημάτων. Τα μικροδάνεια που αναφέρθηκαν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Uppdrag Granskning είχαν επιτόκια μεταξύ 40 και 125 τοις εκατό. Κατά την άποψη μας, οι τιμές αυτές εξουδετερώνουν ολόκληρο το σκοπό του εργαλείου.

Τα μικροδάνεια δεν χορηγούνται ποτέ για να καλύψουν τις δαπάνες διαβίωσης και ή άλλες καταναλωτικές ανάγκες. Ο σκοπός του δανείου είναι να καταστήσει δυνατή μια αλλαγή βοηθώντας τον δανειολήπτη να βγει από τη φτώχεια. Η κατανάλωση δεν οδηγεί σε βελτιωμένη οικονομία στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι τα δάνεια που χορηγούνται για κατανάλωση συμβάλλουν στο να βρεθεί ο δανειολήπτης σε μία παγίδα χρεών, αντί να βελτιωθεί η ικανότητα υποστήριξης του εαυτού του και της οικογένειάς του.

Οι δραστηριότητες μικροπιστώσεων δεν είναι κερδοσκοπικές. Τα χρήματα που δανείζονται έχουν δοθεί από τους πελάτες μας μέσω των πακέτων δωρεών. Μετά μια περίοδο, ο δανειολήπτης επιστρέφει τα χρήματα. Τα χρήματα μπορούν στη συνέχεια να δανειστούν σε κάποιον άλλο. Οι λειτουργίες αυξάνονται σύμφωνα με τα χρήματα που παρέχονται από τα πακέτα δωρεών. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες που να χρειάζονται επιστροφή. Η μικροπίστωση ως μοντέλο πρέπει είναι να είναι σε θέση να δανείσει χρήματα, να πάρει πίσω τα χρήματα, να καλύψει πιθανές πιστωτικές ζημίες και στη συνέχεια να ξαναδώσει τα χρήματα. Το επιτόκιο για να επιτευχθεί αυτό είναι περίπου 10 τοις εκατό ετησίως.

Παρέχουμε εκπαίδευση για την περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας των δανειοληπτών να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δάνεια.

Δεδομένου ότι η μικροπίστωση που υποστηρίζουμε συμμορφώνεται με τις αρχές που εκτίθενται παραπάνω, διαφέρουν σημαντικά από το παράδειγμα που ανέδειξε το Uppdrag Granskning. Πολλές πρακτικές έλαβαν δικαιολογημένη κριτική από το πρόγραμμα.

Τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των μικροδανείων έχουν δοθεί από τους πελάτες μας μέσω των πακέτων δωρεών. Δίνουμε τα χρήματα σε τοπικές οργανώσεις που ξεκινούν και λειτουργούν ιδρύματα μικροδανείων. Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν δανείζουμε χρήματα και δεν λαμβάνουμε έσοδα από τους τόκους των δανείων.

Προκειμένου να διατηρηθούν οι επιχειρηματικές λειτουργίες και να μπορέσουν τα ιδρύματα να δανείσουν χρήματα, να καλύψουν πιθανές πιστωτικές ζημίες και στη συνέχεια να ξαναδώσουν τα χρήματα, οι συντελεστές μικροδανείων αντιπροσωπεύουν συνήθως περίπου το 10%.

Βγάζουμε χρήματα μέσω της δασοκομίας. Μέσα από τις δραστηριότητές μας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους ντόπιους θέσεις εργασίας με καλούς όρους απασχόλησης, καλή υγειονομική περίθαλψη και την απαιτούμενη κατάρτιση για την εργασία. Επιπλέον, βελτιώνουμε την κατάσταση εξασφαλίζοντας νερό, συμβάλλοντας στα σχολεία και προσφέροντας ευκαιρίες μικροδανείων. Το όραμά μας είναι να εξαλείψουμε τη φτώχεια και τη διαφθορά. Το μέσο μας για να το επιτύχουμε αυτό είναι η δασοκομία. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μια ισορροπία και μία πραγματικότητα από την οποία βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Η απάντηση είναι σαφής: Όχι, δεν βγάζουμε χρήματα από τους φτωχούς στην Αφρική.

Η αρπαγή γης είναι ένα σημαντικό πρόβλημα παγκοσμίως. Στοχεύει τις φτωχές χώρες και τα φτωχότερα άτομα. Είμαστε εντελώς εναντίον αυτού του φαινομένου. Δυστυχώς, είναι δύσκολο για τους φτωχούς ανθρώπους, με λίγους πόρους να αντισταθούν στις οικονομικά ισχυρές οργανώσεις. Δεν είναι ασυνήθιστο οι πολυεθνικές εταιρείες να εκμεταλλεύονται την κατάσταση κάνοντας συμφωνίες με τις κυβερνήσεις των φτωχών χωρών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της χώρας να αναγκάζονται να παραδώσουν τη γη τους.

Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η δουλειά μας είναι σημαντική. Μέσα από ένα ενεργό τοπικό εμπόριο, το οποίο προσελκύει και άλλες επιχειρήσεις, τα άτομα και οι κοινότητες ενισχύονται για να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Συνεπώς, μειώνεται ο κίνδυνος εξάρτησης. Επίσης δεν αγοράζουμε τη γη τους, ούτε σε χαμηλότερες τιμές ούτε σε λογικές τιμές. Επιπλέον, παρέχουμε ευκαιρίες απασχόλησης, συμβάλλουμε στα σχολεία, στα έργα ύδρευσης και σε πολλά άλλα. Δημιουργούμε φυτείες στην ημιερήμο, που θεωρείται άχρηστη, και βοηθάμε τους γεωργούς προσφέροντας συμβόλαια καλλιέργειας.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να συνεισφέρουμε ώστε να βάλουμε τέρμα στην αρπαγή γης. Όσο περισσότερα δέντρα και πακέτα δωρεών πουλάμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και έτσι να υποστηρίξουμε ένα μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού σε φτωχές περιοχές της Αφρικής στην προσπάθεια τους να αντισταθούν στην αρπαγή γης.

Ναι, αυτά τα ζητήματα παρακολουθούνται επίσης από την NEMA (Εθνική Αρχή Διαχείρισης Περιβάλλοντος), η οποία πρέπει να δώσει την έγκρισή της προτού μπορέσουμε να πάρουμε άδεια για να κάνουμε γεώτρηση.

Η γεώτρηση δεν έχει αποδειχθεί τόσο αποτελεσματική όσο θα θέλαμε. Συνήθως χρησιμοποιούμε μεθόδους συλλογής νερού.

Σας προσφέρουμε την ευκαιρία να αγοράσετε δέντρα που έχετε στην κατοχή σας για 20 χρόνια. Από τον συνολικό αριθμό των δέντρων που φυτεύουμε, κάθε πελάτης κατέχει τον αριθμό που αγοράζει. Φυτεύουμε περίπου δύο φορές περισσότερα δέντρα από αυτά που πουλάμε.

Δεν σας ανήκει ένα συγκεκριμένο δέντρο όταν αγοράζετε ένα δέντρο από εμάς. Η κατοχή συγκεκριμένου δέντρου θα σήμαινε αυξημένο κίνδυνο για εσάς ως πελάτη. Ο κίνδυνος θα μπορούσε να σημαίνει ότι το δέντρο προσβάλλεται από έντομα ή φωτιά. Έχουμε διάφορες στρατηγικές για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στις επιχειρήσεις μας και στους πελάτες μας.

Για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για τους πελάτες μας
• φυτεύουμε τουλάχιστον δύο φορές περισσότερα δέντρα από αυτά που πουλάμε
• κανένας πελάτης δεν διαθέτει συγκεκριμένο δέντρο
• έχουμε μεγάλη εμπειρία με τα είδη δέντρων που καλλιεργούμε
• έχουμε φυτείες σε διαφορετικές τοποθεσίες
• Τα δέντρα φυτεύονται κατά τρόπο που να περιορίζει τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο ελάχιστο.

Ειδικευόμαστε στη δασοκομία στο είδος του κλίματος και του εδάφους που βρίσκονται οι φυτείες μας. Γνωρίζουμε αυτό το είδος δασοκομίας και έχουμε συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία. Μπορούν να συμβούν πολλά, αλλά θεωρούμε ότι είμαστε καλά εξοπλισμένοι. Τα είδη με τα οποία δουλεύουμε αναπτύσσονται φυσικά σε αυτό το περιβάλλον. Ως επιπρόσθετο μέτρο, έχουμε κατανείμει γεωγραφικά τις φυτείες μας, έτσι ώστε οι τυχόν ζημιές να περιοριστούν.

Ιδρύουμε τις επιχειρήσεις μας σε πολιτικά σταθερές περιοχές. Οτιδήποτε, φυσικά, μπορεί να συμβεί υποθετικά. Η Αφρική γενικά δεν είναι πιο ασταθής από πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Βρισκόμαστε σε χώρες όπως η Κένυα, η Ουγκάντα και η Τανζανία, όπου υπάρχει σταθερότητα μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές χώρες στην Αφρική οδεύουν προς μεγαλύτερη σταθερότητα. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε σε αυτήν τη συνεχή θετική εξέλιξη.

Αν η τιμή του ξυλείας πέσει, τα έσοδά μας για μια δεδομένη ποσότητα ξυλείας θα μειωθούν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη στους οικονομικούς μας υπολογισμούς. Υπολογίζουμε περιοδικά ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στο κέρδος μας αν αλλάξει η τιμή της ξυλείας. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη το κόστος ανάπτυξης της επιχείρησής μας, καθώς υπολογίζουμε πώς επηρεάζονται τα κέρδη μας από την πτώση των τιμών. Οι μέθοδοι μας αναπτύχθηκαν με την πάροδο του χρόνου, τις οποίες εκμεταλλευθήκαμε μέχρι στιγμής, προκειμένου να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο.

Οι συμφωνίες που υπάρχουν ήδη σχετικά με τα δέντρα μας δεν θα επηρεαστούν από τυχόν μειώσεις τιμών στην ξυλεία. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση των δένντρων που έχουν ήδη πωληθεί δεν επηρεάζεται, παρόλο που θα έπρεπε να αλλάξουμε το ποσοστό απόδοσης για τα δέντρα που πωλούνται στο μέλλον.

Θεωρούμε πολύ απίθανο να μειωθεί η τιμή της ξυλείας. Βασίζουμε αυτήν την άποψη στην ανισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης ξυλείας. Δεν διαθέτουμε επαρκή ποσά αυτού του πόρου. Η πιθανότητα να μειωθεί η έλλειψη ξύλου είναι πολύ μικρή, λαμβάνοντας υπόψη το πώς τα δάση έχουν μειωθεί τα τελευταία 60 χρόνια.

Παρακολουθούμε συνεχώς τις εκθέσεις και τις αναλύσεις της ITTO, αν και οι εκθέσεις τους δεν αφορούν ειδικά το δέντρο Mukau, το οποίο είναι το είδος που φυτεύουμε. Το Mukau είναι στην πραγματικότητα καλύτερης ποιότητας από το αμερικανικό μαόνι που αναφέρουν και οι αναλύσεις της αγοράς είναι προς όφελός μας. Σύμφωνα με την ITTO, η τιμή (Εξαγωγή ξυλείας) για το Kiln Dry Mahogany ήταν 665 ευρώ ανά κυβικό μέτρο μέχρι το τέλος του 2009. Μέχρι το τέλος του 2016 η τιμή ήταν πάνω από 1.000 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, αύξηση περίπου 50%.

Το είδος mahogany στο οποίο ανήκει το Mukau έχει επίσης πολύ καλύτερη ποιότητα από το "αφρικανικό μαόνι". Ένα πλήρες δέντρο του "αφρικανικού μαονιού" δίνει περίπου 0,35 κυβικά μέτρα ξύλου αξίας περίπου 330 ευρώ (2016), το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τα 170 ευρώ που θα καταβληθούν μετά από 20 χρόνια.

Επιπλέον, δεν πιστεύουμε ότι οι τιμές για το μαόνι θα παραμείνουν σταθερές τα επόμενα 20 χρόνια, αλλά ακόμα κι αν συμβεί, υπάρχει αρκετό περιθώριο για να καλύψουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Επομένως, θεωρούμε ότι ο αγοραστικός κίνδυνος είναι μηδαμινός.

Εάν το ευρώ καταρρεύσει, έχει πολύ μικρό αντίκτυπο από τη σκοπιά των ιδιοκτητών δέντρων, δεδομένου ότι η επιστροφή εξαρτάται από το γεγονός ότι τα προϊόντα μας πωλούνται στην παγκόσμια αγορά, όπου πληρώνεστε στο νόμισμα που είναι πιο λειτουργικό εκείνη τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι, εάν η κατάσταση το απαιτεί, θα εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας σε άλλα νομίσματα, όπως σε δολάριο, στερλίνα ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.

Η νορβηγική εταιρεία διέπεται από νορβηγικό εταιρικό δίκαιο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να λαμβάνετε την ετήσια κάθε χρόνο. Μπορείτε να αναζητήσετε τα αρχεία που βρίσκονται στο Γραφείο Εγγραφής Νορβηγικών Εταιρειών κάνοντας κλικ εδώ. Τα στοιχεία διατίθενται επίσης μέσω του νορβηγικού ιστότοπου το οποίο βοηθά τους πολίτες να ελέγξουν τα οικονομικά μιας εταιρείας . Ο αριθμός εγγραφής της εταιρείας μας είναι 992593148.

Ως πελάτης στην Better Globe, έχετε ήδη ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι είστε ιδιοκτήτης ενός ορισμένου αριθμού δένδρων που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου έτους. Η δική μας δασική εταιρεία, η Better Globe Forestry Ltd. στην Κένυα, ωστόσο, με δική της πρωτοβουλία, μαζί με δικηγόρο, συνέταξε επιστολή που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες δένδρων της Better Globe να διεκδικήσουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους στα δέντρα στην απίθανη περίπτωση που θα χρεοκοπήσει. Ωστόσο, μια εταιρεία χωρίς υποχρεώσεις δεν κινδυνεύει από πτώχευση και η πολιτική μας είναι να μην έχουμε υποχρεώσεις και τα περιουσιακά μας στοιχεία να καλύπτουν ανά πάσα στιγμή τις δεσμεύσεις μας.

Δεν μπορείτε να το ξέρετε, αλλά έχουμε οργανώσει μια σειρά ταξιδιών στην Αφρική για τους πελάτες μας, από το 2008. Περίπου 20 πελάτες συμμετείχαν σε κάθε τέτοιο ταξίδι για να δουν τι κάνουμε, πώς το κάνουμε και για να ανακαλύψουν την Αφρική. Μερικοί από τους πελάτες που συμμετέχουν στα ταξίδια μας, όταν επιστρέφουν ανυπομονούν να δείξουν φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι και να μιλήσουν για αυτό σε διάφορες συναντήσεις και σεμινάρια. Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε στο επόμενο ταξίδι πελατών που διοργανώνουμε για να δείτε και να μάθετε τι κάνουμε και έτσι να διαμορφώσετε τη δική σας γνώμη και εμπειρία. Εκεί θα έχετε επίσης την ευκαιρία να λάβετε απαντήσεις άμεσα από τους ειδικούς που εργάζονται στην περιοχή.

Σκεφτήκαμε τη δυνατότητα ασφαλίσεως δέντρων. Είναι δυνατόν να ασφαλιστούν τα δέντρα, αλλά τα προτεινόμενα ασφάλιστρα είναι τόσο υψηλά ώστε δεν είναι οικονομικά βιώσιμο από εμπορικής ή οικονομικής απόψεως. Μια ασφάλιση θα κάλυπτε επίσης μόνο την τιμή αγοράς, το οποίο δεν θα ήταν αρκετό για τους πελάτες μας.

Ως εκ τούτου, εργαζόμαστε ενεργά για τη μείωση των κινδύνων με διάφορους τρόπους. Έχουμε φυτείες διάσπαρτες σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες, δουλεύουμε συνεχώς για να βελτιώσουμε την ποιότητα των σπόρων που βάζουμε στο έδαφος, έχουμε φροντίσει να έχουμε περιθώρια σε ό,τι κάνουμε. Ταυτόχρονα, έχουμε τη φιλοδοξία, να φυτέψουμε,στο εγγύς μέλλον, δύο φορές περισσότερα δέντρα από αυτά που πουλάμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ότι μπορούμε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σε ένα μόνο δέντρο.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν κίνδυνοι και εργαζόμαστε σκληρά για να μετριάσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς τους κινδύνους. Συζητήσαμε την τιμή ξυλείας σε παραπάνω ερώτηση, η κατάρρευση του ευρώ θα είχε πολύ μικρή επίπτωση, διότι μπορούμε να πληρώσουμε τα έσοδα σε διαφορετικό νόμισμα, αν χρειαστεί. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας μιας επιχείρησης που δεν χρωστά είναι μικρός, αλλά δεν έχει σημασία γιατί τα δέντρα ανήκουν στους ανθρώπους που τα αγόρασαν. Δείτε επίσης την απάντηση παραπάνω. Όλοι οι εργαζόμενοι αργά ή γρήγορα θα συνταξιοδοτηθούν, θα εγκαταλείψουν την εταιρεία ή θα πεθάνουν, αλλά μπορούν να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι όπως σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν κλαπεί δέντρα από τις φυτείες μας και δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα. Έχουμε φύλακες όλο το εικοσιτετράωρο (κυρίως για την προστασία από τα ζώα). Επιπλέον, οι υπάλληλοί μας ζουν στη φυτεία και θα είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν ότι κάποιος προσπαθεί να κλέψει. Οι άνθρωποι γύρω από τη φυτεία γνωρίζουν καλά ότι είναι προς το συμφέρον τους να προστατεύσουν τη δασοκομία καθώς και τι κάνει η δουλειά μας για τον τοπικό πληθυσμό. Οι συνεργαζόμενοι αγρότες θα διασφαλίσουν επίσης ότι κανείς δεν κλέβει τα δέντρα για να προστατεύσουν το δικό τους μερίδιο στα κέρδη. Επιπλέον, κάθε εργολάβος διαθέτει δικό του σύμβουλο αγρο-δασονομίας, ο οποίος ελέγχει συνεχώς τα δέντρα. Το Better Globe Forestry είναι υπεύθυνο για την αποπληρωμή όλων των δέντρων που έχουν αγοράσει οι πελάτες μας, είτε αυτά έχουν κλαπεί είτε όχι.

Όχι. Αυτές οι λανθασμένες πληροφορίες δυστυχώς διαδίδονται στο διαδίκτυο. Ως πελάτης, δεν χρειάζεται να στείλετε τιμολόγιο για να πάρετε την επιστροφή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Better Globe, να συμπληρώσετε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού και να ζητήσετε τη μεταφορά. Το Better Globe λαμβάνει τέλος διαχείρισης μεταξύ 5€ κα 10€ που απαιτείται για την κάλυψη του κόστους συναλλαγής, ανεξάρτητα από το ποσό που μεταφέρεται.

Μόνο οι πρεσβευτές μας πρέπει να στείλουν τιμολόγια για την πληρωμή της προμήθειας, καθώς η εργασία που εκτελείται φορολογείται διαφορετικά από τις επιστροφές στις περισσότερες χώρες.

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300