Τα προϊόντα μας

Φυτεύουμε δέντρα στην ημιέρημο νότια της Σαχάρας και έχουμε τοπικούς πελάτες που αγοράζουν τη συγκομιδή και το ξύλο. Έχουμε πελάτες από όλον τον κόσμο που συμβάλλουν στη χρηματοδότησή μας, αγοράζοντας δέντρα και πακέτα δωρεών, ενώ οι ίδιοι βγάζουν χρήματά με ηθικό, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο τρόπο.

Ως πελάτης μαζί μας, συμβάλλετε στο γεγονός ότι τα δέντρα μπορούν να φυτεύονται σε μέρη του κόσμου που έχουν μεγάλη ανάγκη για νέα δάση. Ταυτόχρονα, βοηθάτε στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις αγροτικές περιοχές της ανατολικής Αφρικής. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη μείωση της φτώχειας και την αύξηση των ευκαιριών ώστε οι οικογένειες να παραμείνουν ενωμένες.

Συμβάλλετε επίσης σε θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επειδή τα δένδρα δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα, αποτρέπουν την απερήμωση, σταθεροποιούν το έδαφος και παρέχουν τις προϋποθέσεις για πιο εύφορη γεωργική γη. Συνολικά, εξουδετερώνεται η διάβρωση του εδάφους και η ξήρανση των λιμνών.

Μοιραζόμαστε το κέρδος από τα δέντρα
Πιστεύουμε ότι η πραγματική και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν όλα τα μέρη μιας επιχείρησης έχουν κέρδος. Επομένως, η επιχείρησή μας είναι εμπορική και κερδοσκοπική. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό μας μοντέλο, μοιραζόμαστε το κέρδος που δίνουν τα δέντρα κατά την παραγωγής καρπών και όταν κόβονται. Ως πελάτης, παίρνετε μέρος του κέρδους που αποφέρουν τα δέντρα σας.

From Images

Κάθε δέντρο που αγοράζετε για 20€ δίνει μια αναμενόμενη απόδοση σε μια 20ετή περίοδο της τάξης των 208,25€. Έως και το 2017, πληρώσαμε σχεδόν 1 εκατομμύριο ΕΥΡΩ στους πελάτες που αγόρασαν δέντρα κατά την περίοδο 2006 έως 2013.

Διαβάστε περισσότερα για τα δέντρα μας →
Διαβάστε περισσότερα για το πώς λειτουργεί το μοίρασμα των κερδών →


Πακέτο δωρεάς – κάνε καλό και βγάλε χρήματα

Ελπίζουμε ότι όλοι οι πελάτες μας θα αγοράσουν πακέτα δωρεών. Το πακέτο δωρεάς περιλαμβάνει τέσσερα δέντρα και χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, των σχολικών δραστηριοτήτων. Δύο από τα δέντρα στο πακέτο δωρεάς σας κρατούν ως πελάτη και λαμβάνετε επιστροφή με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω. Τα άλλα δύο δέντρα του πακέτου δωρίζονται στους αγρότες, στους τοπικούς οργανισμούς και στα σχολεία. Έτσι αποκτούν πρόσβαση στην αύξηση της αξίας των δέντρων.

From Images

Mαθητές σε μια επίσκεψη μελέτης σε μία από τις φυτείες μάνγκο της Better Globe στο Kibwezi,2015

Προς το παρόν, χρησιμοποιήσαμε χρήματα από τα πακέτα δωρεών για την κατασκευή δύο σχολείων, την αγοράς ενός και την ανακαίνιση αρκετών άλλων. Μέρος των χρημάτων που περιλαμβάνονται στα πακέτα δωρεών χρηματοδοτεί μικροεπενδυτές και τράπεζες μικροδανείων. Δεν λειτουργούμε εμείς τα σχολεία ή τις τράπεζες μικροδανείων. Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία τους και αφήνουμε τη διαχείριση σε οργανισμούς-εταίρους.

Το τελευταίο μέρος του πακέτου δωρεάς πηγαίνε στη χρηματοδότηση έργων που σχετίζονται με το νερό. Συμμετέχουμε στη χρηματοδότηση γεώτρησης πηγαδιών, τοποθετούμε υδρορροές και δεξαμενές, και όταν είναι απαραίτητο, παρέχουμε νερό σε περιοχές που το έχουν ανάγκη και όπου δραστηριοποιούμαστε και ούτω καθεξής.

Διαβάστε περισσότερα για τα πακέτα δωρεών →


Τακτικές αποταμιεύσεις – κάτι που εκτιμούμε και ανταμείβουμε

Όπως και άλλες επιχειρήσεις, εξαρτόμαστε από τα τακτικά έσοδα. Πρέπει να πληρώσουμε τους μισθούς των εργαζομένων μας, να διαχειριστούμε τις φυτείες και να αναπτύξουμε την επιχείρηση μας. Ως εκ τούτου, εκτιμούμε πραγματικά τους πελάτες που αγοράζουν δέντρα ή πακέτα δωρεών τακτικά.

Από ιδιωτική οικονομική άποψη, είναι πιο επωφελές για εσάς, ως πελάτη, να αγοράσετε δέντρα για 20€ το ένα παρά ένα πακέτο δωρεάς με δύο δέντρα στην τιμή των 59€ ανά πακέτο. Για εμάς, αυτά στα οποία συμβάλλουν τα πακέτα των δωρεών, όπως οι σχολικές δραστηριότητες, τα μικροδάνεια και η αυξημένη πρόσβαση στο νερό, είναι υψίστης σημασίας. Ως εκ τούτου, επιλέξαμε να ανταμείψουμε όλους τους πελάτες που αγοράζουν τουλάχιστον ένα πακέτο δωρεάς και 10 δέντρα κάθε μήνα.

Η ανταμοιβή είναι 20 δέντρα μπόνους στο τέλος του έτους. Η αγορά ενός πακέτου δωρεάς και 10 δέντρων κάθε μήνα έχει ως αποτέλεσμα 12 δέντρα ανά μήνα ή 144 δέντρα ετησίως. Επιπλέον, έχετε 20 δέντρα μπόνους, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε συνολικά 164 δέντρα στο τέλος του έτους. Η μέση τιμή των δέντρων θα είναι σε αυτήν την περίπτωση 16,31€, η οποία είναι μικρότερη από την κανονική τιμή των 20€. Δεδομένου ότι το ποσό που λαμβάνετε σε αντάλλαγμα για κάθε δέντρο δεν αλλάζει, το ποσοστό απόδοσης είναι υψηλότερο, παρόλο που αγοράζετε τα ελαφρώς ακριβότερα πακέτα δωρεών.

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300