Οι άνθρωποι κλειδιά

From Images

Το Better Globe είναι ακριβώς όπως κάθε άλλη επιτυχημένη επιχείρηση που διευθύνεται από ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν πολλά, που έχουν οράματα και είναι έτοιμοι να κάνουν την απαιτούμενη δουλειά.

Στην πραγματικότητα, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την επιχείρησή μας είναι εξαιρετικά σημαντικοί για εμάς και συμμετέχουν δυναμικά στον τομέα εξειδίκευσης τους, σύμφωνα με τις συνθήκες και τις δυνατότητές τους. Λίγοι άνθρωποι τοποθετούνται σαφώς ως άνθρωποι-κλειδιά για τις δραστηριότητές μας.

Rino Solberg

Ο Rino Solberg είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Better Globe και επίσης ιδρυτής και κύριος ιδιοκτήτης της εταιρείας. Ο Rino είναι από τη Νορβηγία και εργάστηκε σε ένα ευρύ φάσμα τομέων ως επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια των ετών που έζησε εκεί. Ο Rino έχει κάποιες ευρεσιτεχνίες στον κλάδο που αποφέρουν ακόμα κάποια χρήματα, αλλά ήταν γύρω στο 1990 όταν ο Rino, μαζί με τη σύζυγό του Julie Solberg, άρχισαν να εργάζονται σε αυτό που θα οδηγούσε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία της Better Globe.

From Images

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών του Better Globe.

Ο Rino ίδρυσε τoν “Οργανισμό Solberg για τη βοήθεια στα παιδιά” (“Solberg Children’s Help Organization”) μαζί με τη σύζυγό του, μια οργάνωση που αργότερα μετονομάστηκε σε Child Africa, η οποία είναι ένας σημαντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ουγκάντα. Καθώς ο Rino και η Julie έρχονταν όλο και περισσότερο σε επαφή με τα προβλήματα της φτώχειας, της διαφθοράς και του εγκλήματος, σκέφτηκαν μια ιδέα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Έτσι, το 2006, η ιδέα αυτή μας επέτρεψε να δούμε το Better Globe να φυτεύει τα πρώτα δέντρα σε ημιέρημες περιοχές στην Κένυα, περιοχές που, ως εκείνη τη στιγμή, δεν είχαν επιλεγεί από κανέναν άλλον επιχειρηματία.

Ο Rino είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έναν αποτελεσματικό τρόπο στη μάχη για την καταπολέμηση της φτώχειας, της διαφθοράς και της εγκληματικότητας.

Jean-Paul Deprins

Ο Jean-Paul Deprins γεννήθηκε στο Βέλγιο, αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στην Κένυα. Αποτελεί μέρος της ομάδας του Better Globe από την αρχή του 2006. Ο Jean-Paul εργάστηκε στο παρελθόν ως Διευθύνων Σύμβουλος του Total Quality Control στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Δεδομένης της μακράς εμπειρίας που απέκτησε από την εργασία του στην ποιοτική ανάπτυξη και ειδικότερα με τον ποιοτικό έλεγχο της βιομηχανίας της Κένυας, είναι γνώστης όλων των κοινωνικών επιπέδων της χώρας. Η καταπολέμηση της διαφθοράς ήταν πάντα πολύ σημαντικός στόχος για το Better Globe και η εμπειρία και οι ικανότητες του Jean-Paul αποτελούν αναγκαιότητα για την κατάκτηση αυτού του στόχου.

From Images

Jean-Paul Deprins, Διευθύνων Σύμβουλος του Better Globe Forestry.

Ο Jean-Paul κατανοεί τους άλλους, είναι υπομονετικός και κοινωνικά πολύ πεπειραμένος επιχειρησιακός ηγέτης, η εμπειρία του οποίου είναι απαραίτητη για να μπορεί κάποιος να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε μια χώρα όπως η Κένυα, χωρίς να δειλιάζει. Χωρίς αυτές τις αρχές και τα χαρακτηριστικά, είναι εύκολο να μπει κάποιος στον πειρασμό να λαδώσει λίγο το μηχανισμό με μία ή περισσότερες δωροδοκίες. Για το Better Globe, είναι θέμα αρχής να μην παίρνει ή να δίνεις δωροδοκίες και ο Jean-Paul είναι ο άνθρωπος που μπορεί να διαχειριστεί το επιχειρηματικό έργο.

Jan Vandenabeele

Ο Jan Vandenabeele γεννήθηκε και αυτός στο Βέλγιο, αλλά πλέον είναι πολίτης της Κένυας. Ο Jan είναι δασοφύλακας και γεωπόνος στο επάγγελμα. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση μεγάλων έργων στην Ευρώπη, στην Αφρική, στη Νότια Αμερική και στην Ασία, που σχετίζονται με διάφορα είδη γεωργίας και δασοκομίας. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνώς χρηματοδοτούμενα έργα με στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους και το περιβάλλον με διάφορους τρόπους. Ο Jan διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο σε αυτά τα έργα, τόσο σε επίπεδο διαχειριστικής ικανότητας όσο και στην υλοποίηση αυτών των μεγάλων έργων από οργανωτική και τεχνική άποψη.

From Images

Jan Vandenabeele, η αυθεντία επί των δασών του Better Globe Forestry.

Ο Jan Vandenabeele είναι δασοφύλακας από την ίδρυση του Better Globe και είναι υπεύθυνος για την τεχνική υλοποίηση της φυτείας, τη λειτουργία της καθώς και όλα όσα σχετίζονται με την άρδευση, τα οικοσυστήματα και τη βιωσιμότητα. Ο Jan επέλεξε να διακόψει τις εργασίες του στη βιομηχανία παροχής βοήθειας για να συνεργαστεί με το Better Globe. Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, είναι ότι ο Jan εκτιμά βαθιά τη βιωσιμότητα.

Θέλει να δει τα αποτελέσματα των δικών του προσπαθειών αλλά και των άλλων να συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης ενός έργου, και δυστυχώς αυτό δεν συνέβαινε πάντα κατά τα τελευταία 30 χρόνια της εργασίας του. Το επιχειρηματικό μοντέλο του Better Globe διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους για μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτό έχει μεγάλη σημασία για τον Jan.

Jan-Tore Øvrevik

Jan-Tore is one of the co-founders of Better Globe AS. He is born and raised in Norway but is now living in the US. Jan-Tore is responsible for many of the technical systems that Better Globe uses to efficiently run their operation and business development.

Jan-Tore Øvrevik

From Images

Jan-Tore Øvrevik, Τεχνικός Διευθυντής στην Better Globe

O Jan-Tore έχει πτυχίο από το νορβηγικό επιχειρηματικό σχολείο στο Όσλο. Από το 1993 εργάζεται με την τεχνική ανάπτυξη ως σύμβουλος καθώς και εσωτερικά για τους μεγάλους νορβηγούς πελάτες, όπως το DNB, το Posten, το Denofa, το Borregaard και άλλα. Ωστόσο, ήταν η λαχτάρα του να κάνει τη διαφορά και να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος που τον πήρε, ήδη από το 2004, να αφιερώσει βαθιά στον εαυτό του στη λειτουργία της Better Globe και έτσι γίνεται ένα από τα βασικά στοιχεία τους.

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300