Τα δέντρα μας

From Images

Είμαστε δασική εταιρεία και τα δέντρα αποτελούν το θεμέλιο της επιχείρησής μας. Από τα δέντρα λαμβάνουμε κέρδη που μοιραζόμαστε μαζί σας ως πελάτη. Φυτεύουμε τα δέντρα στην ημιέρημο της Ανατολικής Αφρικής. Τα είδη δέντρων που επιλέγουμε αναπτύσσονται φυσικά σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Οι τοπικές συνθήκες, όπως το κλίμα, κάνουν τα δέντρα να αναπτύσσονται γρήγορα. Ορισμένα είδη παράγουν καρπούς ετησίως, λίγα χρόνια μετά τη φύτευση τους. Αυτά τα δέντρα δημιουργούν έσοδα βραχυπρόθεσμα. Άλλα είδη καλλιεργούνται για τις ιδιότητες της ξυλείας που παρέχουν τα πλήρως αναπτυγμένα δένδρα. Παράγουν έσοδα μετά από περίπου 20 χρόνια. Φυτεύουμε επίσης είδη που προστατεύουν ή αλληλεπιδρούν με τα άλλα δέντρα καθώς συμβάλλουν στη βέλτιστη ανάπτυξη όλων των δέντρων.

Είναι η πώληση της ετήσιας συγκομιδής και της ξυλείας από τα κομμένα δέντρα, η οποία αποφέρει κέρδη. Το κέρδος είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας. Μοιραζόμαστε ένα μέρος του κέρδους με τους αγοραστές δέντρων σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα για το μοίρασμα των κερδών εδώ →

Mukau – αφρικανικό μαόνι

Καταρχήν φυτεύουμε ένα δέντρο που ονομάζεται Mukau στα Σουαχίλι. Το λατινικό όνομα είναι η Melia volkensii. Αρχικά, αναπτύσσονταν στην Κένυα και σε ορισμένες από τις γειτονικές χώρες. Το Mukau είναι μοναδικό γιατί ευδοκιμεί σε ξηρές περιοχές σε ημιέρημο, παρέχοντας παράλληλα ένα πολύ υψηλής ποιότητας ξύλο. Είναι με πολλούς τρόπους παρόμοιο με το γνωστό δέντρο μαόνι.

From Images

Δύο από τους ιδρυτές του Better Globe, o Jan Vandenabeele και ο Rino Solberg δίπλα σε ένα δέντρο Mukau, 21 ετών. Kibwezi, Κένυα 2015

Από βοτανικής απόψεως, το Mukau ανήκει στο ίδιο είδος με το μαόνι και έχει όλες τις εμπορικές χρήσεις που έχει το μαόνι. Επιπλέον, αναπτύσσεται ταχύτατα και αναμένεται να κοπεί μετά από 20 χρόνια.

Προκειμένου να αποκτήσουμε αποκλειστική ξυλεία κατά την κοπή των δέντρων, δεσμευόμαστε να διαχειριστούμε τις φυτείες με βιώσιμο τρόπο. Τα δέντρα μας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τα δέντρα που συλλέγονται, επί του παρόντος, με μη βιώσιμο τρόπο από διάφορα τροπικά δάση. Όταν αυξηθεί ο έλεγχος της κοπής δέντρων στα τροπικά δάση, αναμένεται να σημειωθεί έλλειψη στην παγκόσμια αγορά, παρέχοντας χώρο για το υψηλής ποιότητας ξύλο που παράγουμε.

Η παραγωγή καλλιεργήσιμων φυτών Mukau ήταν παλιότερα πολύ δαπανηρή. Επομένως, ήταν δύσκολο να επιτευχθεί κερδοφορία σε μία εμπορική δασοκομική επιχείρηση με αυτά τα δέντρα. Έχουμε αναπτύξει μια αποτελεσματική μέθοδο. Τόσο ο χρόνος όσο και οι οικονομικές δαπάνες έχουν μειωθεί σημαντικά. Ως εκ τούτου, είμαστε πλέον σε θέση να παράγουμε καλλιεργήσιμα φυτά Mukau με γρήγορο και οικονομικό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα για το δέντρο Mukau και δείτε βίντο από τον ειδικό επί των δασών της εταιρείας μας

Acacia Senegal – ένας δέντρο καουτσούκ

Η Acacia Senegal είναι μια ποικιλία δένδρων που φυτεύουμε με στόχο την παραγωγή ετήσιων εσόδων. Ήδη μετά από τέσσερα χρόνια, μπορεί να γίνει συγκομιδή του χυμού του δέντρου, παίρνοντας έτσι το Αραβικό Κόμμι. Με τη διύλιση του χυμού και την πώληση του, αυτά τα δέντρα αποφέρουν έσοδα για πολλά χρόνια.

From Images

Acacia Senegal με μη διυλισμένο αραβικό κόμμι, περιοχή Kiambere, Κένυα, 2015

Ο χυμός Αραβικό Κόμμι, είναι επίσης γνωστός ως Κόμμι Ακακίας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Διαλυμένο σε νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κόλλα χαρτιού. Σε χρώματα ακουαρέλας χρησιμοποιείται συχνά ως συνδετικό υλικό. Χρησιμοποιείται σε τρόφιμα όπως τσίχλες, αναψυκτικά και αρτοσκευάσματα, επειδή έχει ουδέτερη γεύση, περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία και έχει άλλες επιθυμητές ιδιότητες. Η βιομηχανία τροφίμων αναφέρεται στην εν λόγω ουσία με τον κωδικό Ε414.

Το δέντρο έχει βαθύ ριζικό σύστημα και ευδοκιμεί σε ξηρές περιοχές. Δίνει μια καλή συγκομιδή για 25 έως 30 χρόνια.

Κάποια από τα άλλα δέντρα μας

Για να πετύχουμε με τη φύτευση των δένδρων μας, λαμβάνουμε πάντα υπόψη ποια δέντρα ευδοκιμούν στο περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να αναπτυχθούν. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε από έναν κατάλογο από είδη δένδρων, με στόχο να προσαρμόσουμε την καλλιέργεια σε κάθε μεμονωμένη φυτεία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, λαμβάνουμε επίσης υπόψη ότι ορισμένα δέντρα πρέπει να παράγουν καρπούς και έτσι να παρέχουν βραχυπρόθεσμη απόδοση. Άλλα δέντρα φυτεύονται κυρίως για τις ιδιότητες του ξύλου που παρέχουν.

From Images

Ένας από τους εργαζόμενους μας συλλέγει μάνγκο στην περιοχή Kibwezi, 2015

Φυτεύουμε δέντρα μάνγκο με σκοπό τη συγκομιδή και τον εξευγενισμό των καρπών και στη συνέχεια τα πουλάμε. Τα φυτά Casuarinat φυτεύονται ως προσταυτευτικά απέναντι στον αέρα γύρω από τις φυτείες. Κατά τη σύνταξη του παρόντος (2017/2018) προσπαθούμε να μάθουμε ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για να ευδοκιμίσει το δέντρο neem. Είναι ένα δέντρο που θεωρείται ότι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300