Κίνδυνοι

From Images

Η αγορά ενός δέντρου εμπεριέχει κινδύνους και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιστροφή. Αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες μας, με τον ίδιο τρόπο που τους έχουμε κρατήσει από την αρχή του 2006 μέχρι σήμερα. Παρακολουθούμε ενεργά, ελαχιστοποιούμε και εξαλείφουμε τους διάφορους κινδύνους.

Όταν αγοράζετε τα δέντρα μας ως πελάτης, παίρνετε ένα ρίσκο. Διακινδυνεύετε να χάσετε ένα μέρος ή το σύνολο του κατατεθειμένου κεφαλαίου σας. Επίσης, δεν πρόκειται για μία επένδυση άμεσα ρευστοποιήσιμη, καθώς είναι κλειδωμένη για μια περίοδο 20 ετών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κινδύνων. Οι κίνδυνοι που αναγνωρίζουμε, μέσα σε αυτές τις διαφορετικές κατηγορίες, είναι οι εξής:

Κίνδυνοι που σχετίζονται με τη δασοκομία

Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν όλα όσα έχουν να κάνουν με τις φυτείες και την παραγωγή μας. Μπορεί να είναι ξηρασία, ζημιές από έντομα ή πυρκαγιές στις φυτείες. Πρόκειται για τους κινδύνους οι οποίοι μας μας προκαλούν ελάχιστη ανησυχία, καθώς, σε μεγάλο βαθμό, μπορούν να ελαχιστοποιηθούν και να εξαλειφθούν. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε για την αποφυγή αυτών των κινδύνων στο τμήμα Συχνές Ερωτήσεις. Αυτοί οι κίνδυνοι αφορούν όλες τις δασικές επιχειρήσεις και αποτελούν μέρος της συνήθους διαχείρισης αυτών των εταιρειών.

Διαχείριση κινδύνων που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αφρική

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αφρική συνδέεται φυσικά με υψηλότερους κινδύνους από την ίδια δραστηριότητα στη Σκανδιναβία. Ωστόσο, τα δέντρα που καλλιεργούμε δεν αναπτύσσονται στη Σκανδιναβία. Αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε τις επιχειρήσεις μας στην Κένυα και την Ουγκάντα, δύο από τις πλέον πολιτικά σταθερές δημοκρατίες στην Αφρική.

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτές τις χώρες και δεν θα το πράτταμε αν θεωρούσαμε ότι οι κίνδυνοι είναι μη αντιμετωπίσιμοι. Ο τρόπος με τον οποίο τα ξένα μέσα προβάλλουν ορισμένες καταστάσεις δεν συνάδει πάντα με την επιτόπια εμπειρία που έχουμε εμείς.

Κίνδυνοι που σχετίζονται με την επιχείρηση μας

Ως δυνητικός πελάτης, φυσικά πρέπει να κάνετε τη δική σας εκτίμηση για το πώς αξιολογείτε τον κίνδυνο να συνεργαστείτε μαζί μας, ως εταιρεία και προμηθευτή. Πιστεύουμε ότι η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό και για το λόγο αυτό φροντίζουμε να τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις μας. Μέχρι σήμερα, έχουμε καταβάλει όλες τις επιστροφές που δικαιούνταν οι πελάτες μας και έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις μας, παρόλο που δεν ήταν πάντα το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Όλες οι δοκιμές και οι επιτυχίες μας έφεραν σε μία θέση όπου αισθανόμαστε τώρα πιο σταθεροί και ασφαλείς από ποτέ. Έχουμε αποδώσει εκπληκτικά αποτελέσματα και αποδείξαμε ότι λειτουργεί το επιχειρηματικό μας μοντέλο, ότι φέρνει οφέλη για την κοινότητα και ότι είναι εμπορικά βιώσιμο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε

Υπάρχουν όμως και άλλοι κίνδυνοι που μπορεί να επηρεάσουν τα δέντρα σας. Εν ολίγοις, μπορούμε να δώσουμε τις γενικές συστάσεις που παρέχουν οι περισσότερες εταιρείες:

  • Τα χρήματα σας δεν είναι εγγυημένα.
  • Στη χειρότερη των περιπτώσεων, μπορείτε να χάσετε όλα τα χρήματα που επενδύσατε για να αγοράσετε δέντρα.
  • Δεν μπορείτε να αγοράζετε δέντρα με χρήματα που δεν αντέχετε οικονομικά να χάσετε και δεν θα πρέπει να τα “παίζετε όλα για όλα”.
  • Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε δέντρα τακτικά και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσετε εμάς, τα δέντρα και την επιχείρησή μας.
  • Τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για την αγορά δένδρων είναι κλειδωμένα μετά την αρχική δοκιμαστική περίοδο των 14 ημερών. Μετά από αυτό, οι επαναγορές και επιστροφές ακολουθούν τους κανόνες της συμφωνίας μεταξύ εσάς και του Better Globe.
  • Ορισμένοι από τους πελάτες μας συγκρίνουν με μια εναλλακτική, μη ρυθμιζόμενη και μη εισηγμένη επένδυση με υψηλό κίνδυνο και περιορισμένη διαφάνεια.
  • Παραδείγματος χάριν, σε συγκριτικό επίπεδο, ο κίνδυνος είναι υψηλότερος από ότι με τις μετοχές.

Συνιστούμε να διαβάσετε το τμήμα Συχνές Ερωτήσεις, όπου θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300