Better Globe

From Images

Είμαστε μια δασοκομική εταιρεία στην Κένυα που ασχολείται με την εμπορική δενδροφύτευση στην Ανατολική Αφρική από το 2006. Με τη φύτευση δέντρων, δημιουργούμε πολλά οφέλη για τους ανθρώπους που ζουν εδώ, για το περιβάλλον, για την τοπική κοινότητα και ακόμη και για εσάς ως πελάτη.

Με τη φύτευση δέντρων, εργαζόμαστε προς το όραμά μας να κάνουμε περισσότερα από οποιανδήποτε άλλο οργανισμό ή εταιρεία για να μειώσουμε τη φτώχεια στην Αφρική. Θέλουμε να κάνουμε την Αφρική έναν καλύτερο και πιο πράσινο τόπο, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τη φύση. Είμαστε η πρώτη εταιρεία δασοκομίας στον κόσμο που φυτεύει εμπορικά το δέντρο mukau (Melia Volkensii) σε ένα περιβάλλον όπου ουδείς έχει ασχοληθεί με τη δασοκομία σε μεγάλη κλίμακα. Ρίξτε μια ματιά στο εισαγωγικό κλιπ των 4’ παρακάτω που περιγράφει την επιχείρηση.


Κάνουμε μια πραγματική αλλαγή. Στ’ αλήθεια.

Σήμερα, περισσότερο από 10 χρόνια αργότερα, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να δείξουμε ότι οι ιδέες μας ήταν σωστές και ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμη εμπορικά μία δασική επιχείρηση που κάνει καλό σε διάφορα επίπεδα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ολιστικά και με βιώσιμο τρόπο και θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους ανθρώπους να μας βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο μας στην Αφρική γιατί:

  • Αντιλαμβανόμαστε ότι φυτεύοντας δέντρα, φροντίζουμε τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον
  • Δημιουργούμε αξία για τους ντόπιους και κυρίως για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών
  • Βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής μέσω συνεργασιών μας με τους τοπικούς αγρότες, μέσω της αγρο-δασοκομίας, των μικροδανείων, της εκπαίδευσης και της παροχής καθαρού νερού
  • Εργαζόμαστε στην ήμιέρημο, η οποία δεν είναι κατάλληλη για τη γεωργία και εδώ κάνουμε τη μεγαλύτερη διαφορά, όσον αφορά τις τοπικές κοινότητες, χάρη στο μοντέλο της αγροτικής οικολογίας
  • Δημιουργούμε ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας μέσω της τοπικής επεξεργασίας ξυλείας, η οποία συγκρατεί τα χρήματα στη χώρα
  • Ελπίζουμε ότι θα εκτιμήσετε τις δραστηριότητες μας και ότι θα θέλετε να στηρίξετε τη φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Είναι κάτι που θα αποφέρει οφέλη –και όχι μόνο οικονομικά− σε εμάς και σε εσάς.

Μερικές από τις πιο σημαντικές μας στιγμές

2004 Πραγματοποιείται μελέτη με στόχο να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες εύρεσης ενός δέντρου που να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας για ποιότητα, χρόνο και απόδοση. Σε αυτή τη μελέτη διαπιστώσαμε ότι το δέντρο Mukau είναι η καλύτερη επιλογή.

2006 Το πιλοτικό μας έργο ξεκινά με πρόσβαση σε 5000 εκτάρια γης στο φράγμα Kiambere, δίπλα στον ποταμό Tana. Η γη ανήκει στην “Αρχή Ανάπτυξης των ποταμών Tana κα Athi”. Η περιοχή έχει ποσοστό ανεργίας άνω του 65% και οι κάτοικοι της θεωρούνται οι φτωχότεροι.

2008 Υπογράφουμε ένα “Μνημόνιο Συνεννόησης” με την Συνεταιριστική Εταιρεία Αγροτών Sosoma για τη δημιουργία 60.705 εκταρίων δέντρων σε βιομηχανική κλίμακα. Το έγγραφο εγκρίνεται επίσης από τις τοπικές αρχές. Το έργο είναι ακόμη ζωντανό, παρόλο που έχει καθυστερήσει λόγω διαφόρων νομικών και τεχνικών ζητημάτων.

From Images

Η σχολή φυτών στο Nyongoro, 2012

2012 Yπογράφουμε συνεργασία με την Εταιρεία Αγροκτημάτων Witing-Nyongoro και ενοικιάζουμε 21.500 εκτάρια γης για τη φύτευση δέντρων Mukau και Μάνγκο.

2015 Ξεκινάμε το σχέδιο για να βοηθήσουμε τους αγρότες να φυτέψουν δέντρα Mukau στη δική τους γη, σύμφωνα με το γεωργο-δασοκομικό και αγρο-οικολογικό μας μοντέλο, το οποίο συνδυάζει διαφορετικές καλλιέργειες για καλύτερα αποτελέσματα. Τους εκπαιδεύουμε, τους δίνουμε φυτά και δεσμευόμαστε να αγοράσουμε τα δέντρα όταν έρθει η ώρα της υλοτόμησης.

2015 Εντείνουμε τη συνεργασία μας με τον οργανισμό KenGen σχετικά με το πρόγραμμα “Πρόκληση Πράσινης Πρωτοβουλίας” , που είναι ένα δεκαετές πρόγραμμα με στόχο τη φύτευση περισσότερων από από 500 εκταρίων δασών, που μπορούν να απολαύσουν τα τοπικά σχολεία και οργανώσεις.

From Images

Bruno Pescheux, Διευθύνων Σύμβουλος του Bamburi,
Albert Mugo,Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος KenGen και ο
Διευθύνων Σύμβουλος του Better Globe, Jean-Paul Deprins
υπογράφουν τη συμφωνία Πρόκληση Πράσινης Πρωτοβουλίας στις 24 Ιουνίου 2015.

2016 Κάνουμε την εγγραφή μας ως ίδρυμα με την επωνυμία Ίδρυμα Better Globe, για να διαχωρίσουμε καλύτερα και με πιο διαφανή και επαγγελματικό τρόπο τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες μας από τις συνεχιζόμενες επιχειρησιακές δραστηριότητες.

2017 Έχουμε φυτέψει περισσότερα από 1.200.000 δέντρα σε μερικές χιλιάδες εκτάρια γης σε ημιάνυδρες περιοχές.

2018 Αρχίζουμε να φυτεύουμε δέντρα στη βόρεια Ουγκάντα.

Στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες για την επιχείρηση
Για να έρθετε σε επαφή μαζί μας, σας συνιστούμε να στείλετε email στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών στη διεύθυνση support@betterglobe.com . Διαθέτουμε αγγλόφωνους εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών, οι οποίοι μπορούν να απαντήσουν στην πλειονότητα των ερωτήσεων σας. Δυστυχώς, δεν λαμβάνουμε ερωτήματα μέσω τηλεφώνου, αλλά μπορούμε να σας καλέσουμε εμείς, αν μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Better Globe AS
Η εταιρεία πωλήσεων, με έδρα το Μος, Νορβηγία

Νορβηγικός αριθμός μητρώου εταιρείας: 992593148
τηλεφωνικό νούμερο: +4746447606
Διεύθυνση: Postbok 410 | 1502 Μος

Better Globe Forestry Ltd.
Η δασική εταιρεία, με έδρα το Ναϊρόμπι, Κένυα.

Κενυατικός αριθμός μητρώου εταιρείας : 209/3040
Διεύθυνση: Tabere Crescent No. 4, Kileleshwa,
P O Box 823 – 00606

Επικοινωνήστε μαζί μας

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300