Η νέα Better Globe 2022

Το όραμα της Better Globe Forestry:

Να εξαλείψει την φτώχεια και την διαφθορά στην Αφρική

Η αποστολή της Better Globe Forestry:

Μέσω της  κοινωνικής επιχειρηματικότητας να φυτευτούν τόσα πολλά δέντρα, όσοι και οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη και έτσι να χρηματοδοτούν μια βιώσιμη εφαρμογή του οράματός μας.

Αυτό θα είναι περίπου 9 δισεκατομμύρια δέντρα

Οι στόχοι του Rino:

Οι 2 στόχοι στους οποίους εργάζομαι προσωπικά εγώ (τους οποίους δεν θα παρατήσω ποτέ):

 1. Να αποδείξω ότι το όραμα και η αποστολή της BGF δουλεύει στην Αφρική, όχι θεωρητικά, αλλά στη βάση των αποτελεσμάτων μας με την BGF!
 2. Να εξασφαλίσω ότι όλοι οι πελάτες «ιδιοκτήτες δέντρων» της BG θα πάρουν πίσω όλα όσα τους είχαμε υποσχεθεί, – ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

ΑΛΛΑ σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ για να πάμε πιο μπροστά, παρά το ότι τα καταφέραμε καλά μέχρι τώρα.

Οι τράπεζες έχουν γίνει τώρα ο μεγαλύτερος «κίνδυνος» για τους ιδιοκτήτες δέντρων στην BG εξαιτίας του KYC*, της υστερίας του AML* και της κακής φήμης του MLM (Δικτυακού Μάρκετινγκ).

Για τους πιο πάνω λόγους (και όχι για θέματα φερεγγυότητας), το 2019 η τράπεζα στην Νορβηγία με την οποία η Better Globe είχε άψογη συνεργασία μέχρι τότε (NORDEA) αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία της με την BG και ζήτησε να πάρουν αλλού τους λογαριασμούς τους, και την ίδια ώρα καμιά άλλη τράπεζα στην Σκανδιναβία δεν τους ήθελε για πελάτες (λόγω του πολύ μεγάλου όγκου εισροών και εκροών χρημάτων μεταξύ πάρα πολλών χωρών στις οποίες η BG έχει πελάτες και συνεργάτες).
(Το 2021 η DNB, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες τερμάτισε 1.483 λογαριασμούς πελατών, για παρόμοιους λόγους)

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη η πληρωμή σε ευρώ (οι τράπεζες των πελατών συχνά επιστρέφουν τα χρήματα που στέλνουμε και δεν επιτρέπουν την κατάθεση τους στους λογαριασμούς των πελατών μας) και ο προσωρινός τραπεζικός μας λογαριασμός μπορεί να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή, λόγω των πολλών πληρωμών. (Επίσης το κόστος για την  μεταφορά χρημάτων είναι πολύ υψηλό).

* Know Your Customer, δηλαδή η υποχρέωση μιας επιχείρησης για την επαλήθευση της ταυτότητας των πελατών της, προκειμένου να αποφευχθεί η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η κλοπή ταυτότητας, η οικονομική απάτη και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

* Anti-Money Laundering: Καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Για διαφορετικούς φορολογικούς και άλλους λόγους ΔΕΝ είναι επίσης δυνατό για τους πελάτες να είναι ιδιοκτήτες δέντρων στην Κένυα όπως το έκαναν μέχρι τώρα.

Αυτό πιθανότατα από το επόμενο έτος θα αξιολογείται ως «σταθερό ακίνητο» στην Κένυα, και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εγγραφούν και να λάβουν τον αριθμό TIN (Tax-Identification-Number, αριθμό φορολογικής ταυτότητας) της Κένυας και στη συνέχεια να πληρώσουν ετήσιο φόρο αξίας στην φορολογική αρχή της Κένυας, κάτι που στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει.

Αυτό ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας φορολογικής υπόθεσης που είχε η BGF με την αρχή εσόδων της Κένυας από το 2020, την οποία διαμάχη κέρδισε η BGF τον Σεπτέμβριο του 2021. Ωστόσο, η KRA (Kenya Revenue Authority, αρχή εσόδων της Κένυας) άσκησε έφεση.

H BGF LTD επένδυσε 500.000€ το 2019 για να αναπτύξει το δικό της Τραπεζικό σύστημα πληρωμών (μέσα σε δύο χρόνια η αξία των μετοχών αυτών ανέβηκε στα 1.400.000 €)

Σε αυτό το τραπεζικό σύστημα πληρωμών συμμετέχουν και οι παρακάτω εταιρείες:

OMNIBEK AG: (Holding) - BGF Ltd. κατέχει το 5%

OPTHERUM: (Blockchain/Neobank)

OMNIWIRE: (Payment/Card solutions)

Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε τη δική μας λύση Neobank και κάρτες Master/Visa και Crypto Wallets για τους πελάτες μας οι οποίες θα απλοποιήσουν τον τρόπο αγοράς/πώλησης/πληρωμής.

 

Από το 2006 προσπαθήσαμε σκληρά να καταφέρουμε ΜΙΑ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ (δέντρα που μεγαλώνουν ικανοποιητικά και κόβονται πιο γρήγορα).

Ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατό μέχρι σήμερα.

Από την άλλη μεριά, από το 2010 μέχρι αυτήν την χρονιά καταφέραμε να πληρώσουμε το 15% κέρδος από τα δέντρα που υποσχεθήκαμε ετησίως σε ΟΛΟΥΣ τους πελάτες μας.

Ποια είναι λοιπόν η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αποπληρωμής για τους αγοραστές δέντρων μέχρι σήμερα;

 • Όσοι αγόρασαν δέντρα το 2006 έως το 2008 πλήρωσαν 13€/δέντρο
  Έχουν ήδη πληρωθεί 19,5€ έως 23,4€/δέντρο
  (ήδη πήραν αρκετά περισσότερα από όσα πλήρωσαν)
 • Όσοι αγόρασαν δέντρα το 2009 έως το 2012 πλήρωσαν 15€/δέντρο
  Έχουν ήδη πληρωθεί 13,5€ έως 20,25€/δέντρο
  (ήδη πήραν σχεδόν όλα και αρκετοί περισσότερα από όσα πλήρωσαν)
 • Όσοι αγόρασαν δέντρα το 2013 έως το 2017 πλήρωσαν 17€/δέντρο
  Έχουν ήδη πληρωθεί 2,55€ - 12,75€/δέντρο
  (ήδη πήραν από μια έως 5 ετήσιες πληρωμές 15%!!)
 • Επιπλέον η BG έχει πληρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες πωλήσεων στους Πρεσβευτές.

 

Πολλοί BG πελάτες έχουν αναρωτηθεί όλα αυτά τα χρόνια εάν θα ήταν δυνατόν να επωφεληθούν και αυτοί από την τεράστια αύξηση των τιμών του αφρικανικού μαονιού στην αγορά και να επωφεληθούν από τη μεταποίηση των δέντρων σε έπιπλα ή παρκέ (εδώ εννοεί πως η τελευταία μεγάλη πληρωμή ενώ είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλη, 10 φορές τα λεφτά που έδωσες στην αρχή, στην πραγματικότητα, είναι εφικτή και μόνο από το γεγονός ότι το δέντρο από μικρό δεντράκι μέσα στα 20 χρόνια μεγαλώνει σε όγκο πολύ περισσότερο από 10 φορές. Όμως στην πραγματικότητα, η τεράστια αύξηση στην τιμή της ξυλείας, καθώς και τα κέρδη από τη μεταποίηση της, θα ήταν αποκλειστικό εισόδημα της BGF, και όχι των πελατών της BG)

Τώρα αυτό είναι εφικτό και δεν χρειάζεται να περιμένετε 20 χρόνια για να συμβεί καθώς μπορεί να συμβεί πολύ νωρίτερα.

Η εταιρεία «TREE PARTNER SOLUTION AB», με προγραμματισμένο εργοστάσιο επίπλων και παρκέ στην Αφρική, θα γίνει το 2023 100% ιδιοκτησία ΟΛΩΝ των ιδιοκτητών δέντρων της Better Globe.

Ολη η αύξηση της αξίας των δέντρων το 2023 θα μεταβιβαστεί από την BGF σε όλους τους «ιδιοκτήτες δέντρων BG» μέσω ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΟΧΩΝ στην TREE PARTNER SOLUTION AB.

 • Σουηδική εταιρεία (με πλάνο εισδοχής στο χρηματιστήριο της Σουηδίας)
 • Ιδιοκτησίας 100% από τους πρώην ιδιοκτήτες δέντρων της BG
 • Σοβαρή ηγεσία με εμπειρία στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.
 • Επεκτείνοντας το ΟΡΑΜΑ της Better Globe Forestry.
 • Μία εταιρεία με γνώμονα τα κέρδη και τα μερίσματα
 • Αυξανόμενη αξία μετοχών κάθε χρόνο.
 • Απόκτηση δυνατότητας χρηματοδότησης τεράστιου αριθμού δέντρων.
 • Ικανότητα χρηματοδότησης για εργοστάσιο επίπλων και παρκέ.

 

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ορόσημο:

Εξωτερική επικύρωση της αξίας των δέντρων για να μπορέσουμε να τιτλοποιήσουμε τα δέντρα (δηλαδή να μεταβούμε από τα πιστοποιητικά δέντρων σε μετοχές).  Για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρωθούν διάφορα πράγματα. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ένα ορόσημο, και άλλα δύο βρίσκονται σε εξέλιξη:

Έγινε ανεξάρτητη εκτίμηση της αξίας των δέντρων της BGF από την εταιρεία Dutch Green, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε αυτά τα θέματα και ήδη παραδόθηκε η έκθεση της.

Τα ευρήματα της επιβεβαιώνουν πως οι προβλέψεις της BGF για την αξία της ξυλείας των δέντρων της είναι συντηρητική (σε σύγκριση με άλλα είδη αφρικανικού mahogany)

Η αξία της ξυλείας όλων των δέντρων που αξιολογήθηκαν (συνολικά 3 εκατομμύρια δέντρα όλων των μεγεθών και ηλικιών, ακόμη και ενός έτους) μέχρι στιγμής  είναι 41 εκατ. Ευρώ (περίπου 13,7€/δέντρο)

Η αξία των δέντρων το 2027 εξαιτίας της αύξησης του όγκου τους θα είναι 365 εκατ. Ευρώ (120€/δέντρο)

 

Μία ομάδα από «ιδιοκτήτες δέντρων» εργάζεται τους τελευταίους 6 μήνες με στόχο την δημιουργία μιας βελτιωμένης μακροπρόθεσμης λύσης για την ιδιοκτησία δέντρων, αφού η αξία των δέντρων έχει αυξηθεί τρομερά.

Ο στόχος είναι:

 • να μπορεί να αντιμετωπίζει το περιουσιακό στοιχείο ως κανονικό χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο όπως π.χ. μία μετοχή και να βελτιώσει τις δυνατότητες μιας πιο αποτελεσματικής φορολογικής ιδιοκτησίας.
 • να δημιουργήσει - από εξωτερικούς μετόχους - μια αποδεκτή νομική ιδιοκτησία των δέντρων και να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη αξία και διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων και να προστατεύσει την αξία σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον.

 

Για τον σκοπό αυτό προσλήφθηκαν οι παρακάτω εταιρείες που έλεγξαν όλες τις συμβάσεις και όλους τους τίτλους γης κλπ και συντάξανε την μελέτη των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

   

 

Στη βάση αυτών των μελετών η αξία των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων της BGF (δηλαδή των κυβικών μέτρων ξυλείας που διαθέτει) υπολογίστηκε στα 41,7 εκατομμύρια ευρώ για το 2021.

 

Η αξία του κυβικού ενώ τοπικά ήταν 378€  η διεθνής τιμή της σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό ξυλείας τον Αύγουστο του 2022 ανέρχεται στα 1.239€.

 

 • ετοιμαστείτε να ενημερώσετε όλους τους πελάτες των δέντρων σας
 • θα λάβετε όλες τις πληροφορίες όταν είμαστε έτοιμοι
 • συνεχίστε να εργάζεστε με την Better Globe σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.
 • ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ-ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ – ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ BETTER GLOBE.
 • Η BETTER GLOBE ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ - ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ENAN ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ!

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

 • ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΚΕΡΔΗ
 • ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ)
 • ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 Ή ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑ ΑΞΙΑ.
 • Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2022 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
 • ΓΙΑ ΤΟ 2023 Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ 30€/ΔΕΝΤΡΟ
 • ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ/ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΗΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΕΝΤΡΩΝ
 • Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ TREE PARTNER SOLUTION AΒ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 2025-2026
 • ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ
 • ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ BETTER GLOBE ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ 1 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

 

 

 

 

 

[1] Know Your Customer, δηλαδή η υποχρέωση μιας επιχείρησης για την επαλήθευση της ταυτότητας των πελατών της, προκειμένου να αποφευχθεί η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η κλοπή ταυτότητας, η οικονομική απάτη και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

[2]Anti-Money Laundering: Καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300