Από τα πιστοποιητικά δέντρων στις μετοχές FAQ

ερωτήσεις και απαντήσεις

Από τα πιστοποιητικά δέντρων στις μετοχές

Η προεγγραφή για την ανταλλαγή πιστοποιητικών δέντρων με μετοχές μπορεί να φαίνεται σαν ένα μεγάλο βήμα. Μέχρι τώρα, οι πελάτες μας έχουν συνηθίσει τις ετήσιες πληρωμές κερδών σε δέντρα και είχαν προσδοκίες και ίσως έκαναν σχέδια για μελλοντικές πληρωμές. Λοιπόν, τι συμβαίνει τώρα;

Έχουμε συλλέξει μερικές από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις παρακάτω. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε προεγγραφεί για την ανταλλαγή από πιστοποιητικά δέντρων σε μετοχές, τότε διαβάστε περαιτέρω για να καταλάβετε περισσότερα και για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε την καλύτερη ευκαιρία κέρδους που θα λάβετε ποτέ από τα δέντρα που έχετε αγοράσει Better Globe AS.

Μπορώ να επιλέξω να μην μετατρέψω τα πιστοποιητικά δέντρου μου σε μετοχές;

Δεν συνιστάται, αλλά ναι, μπορείτε.

Θα λάβω κέρδος από δέντρο το 2022;

Η Better Globe AS ( BG AS ) βρίσκεται στη μέση μιας συνολικής αναδιοργάνωσης των εργασιών. Μέχρι τώρα, περίπου οι μισοί από τους πρώην κατόχους πιστοποιητικών δέντρων έχουν αποδεχτεί τη μεταφορά από τα πιστοποιητικά δέντρων σε μετοχές της Tree Partner Solutions AB ( TPS ) και πολλοί άλλοι μεταφέρονται καθημερινά.

Βρισκόμαστε στη μέση μιας τεράστιας διαδικασίας μεταβίβασης και δεν μπορεί κανείς να λάβει και τα δύο κέρδη από δέντρο και μετά να ανταλλάξει τα πιστοποιητικά δέντρων με μετοχές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Εργαζόμαστε καθημερινά για να έρθουμε σε επαφή με πελάτες που μπορεί να μην έχουν κατανοήσει το νέο επιχειρηματικό μοντέλο, που έχουν λάθος email και δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει ή για άλλους λόγους δεν έχουν αποδεχτεί τη μεταφορά. Η διαδικασία επαφής με όλους θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο του επόμενου έτους. Τότε θα έχουμε μια καλύτερη επισκόπηση όσων επέλεξαν να μην αποδεχτούν τη μεταφορά. Μόνο τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο εργαλείο υπολογισμού για το κέρδος δέντρου για όσους μπορεί να έχουν επιλέξει να μην στραφούν σε μετοχές στο TPS. Θα χρειαστεί επίσης να βρούμε μια λύση για το πώς μπορούμε να πληρώσουμε τα κέρδη από δέντρα χωρίς η τράπεζα να ακυρώσει τον λογαριασμό μας, λόγω κινδύνου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ποια είναι η κατάσταση των καλλιεργειών σε μετρητά στην Κένυα;

Χρειαζόμαστε να κατανοήσετε κάτι σημαντικό σχετικά με το γιατί έχουμε αυτό το νέο και πολύ καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο για τους πελάτες μας. Πρώτα απ ʼόλα, η συγχρηματοδότηση της Better Globe Forestry Ltd ( BGF Ltd) ήταν πολύ μικρή για να καταστήσει την παραγωγή κερδοφόρα για καλλιέργειες σε μετρητά και για να καλύψει το κόστος φύτευσης και συντήρησης. Όταν ξεκινήσαμε την εταιρεία πωλήσεων BG AS το 2006, είχαμε τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον και πιστεύαμε ότι το επιχειρηματικό μας μοντέλο θα προσέλκυε εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Γιʼ αυτό τότε προσφέραμε στους πελάτες μας να λάβουν το κέρδος από το δέντρο ήδη από το έτος 5. Αλλά δεν πήγε έτσι και όλα τα σχέδια που έκανε η δασική εταιρεία, οι προϋπολογισμοί και οι αναλύσεις τους έπρεπε να ανανεωθούν πλήρως. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που έχει περάσει η BGF Ltd για να λειτουργήσει το επιχειρηματικό μοντέλο:

  • Φύτεψαν σχεδόν 100.000 δέντρα jatropha στην αρχή των εργασιών μας. Δυστυχώς, η προσπάθεια ανάπτυξης και συγκομιδής από δέντρα jatropha απέτυχε. Ήταν όλα μια διαφημιστική εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης. Η αλλαγή των χερσαίων εκτάσεων από παραγωγικές καλλιέργειες τροφίμων σε καλλιέργειες για βιοκαύσιμα θα δημιουργούσε προβλήματα εφοδιασμού σε τρόφιμα και αστάθεια και έλλειψη τροφίμων. Ως εκ τούτου, οι αρχές σταμάτησαν τις ιδέες χρήσης βιοκαυσίμων. Η BGF Ltd έπρεπε να αντικαταστήσει περίπου 100.000 δέντρα jatropha και δέχτηκε μεγάλο πλήγμα στα οικονομικά της που τους ακολουθούσε για χρόνια, καθώς έπρεπε να καλύψει το κόστος για την αναφύτευση αυτών των δέντρων χωρίς να πληρωθούν. Αυτό κατέστρεψε πολλά άλλα επιχειρηματικά σχέδια, όπως η έναρξη εργαστηρίου invitro για τη μείωση του κόστους για την παραγωγή δέντρων.
  • Οι προσπάθειες της δασικής εταιρείας να συγκομίσει καρπούς από δέντρα μάνγκο και άλλα δέντρα καλλιέργειας αποδείχθηκαν αδύνατες με τη μικρή συγχρηματοδότηση, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κέρδος από την παραγωγή τόσο χαμηλής κλίμακας.
  • Η BGF Ltd σχεδίαζε να βγάλει χρήματα από την ακακία της Σενεγάλης, αλλά χρειάζεται μια μονάδα παραγωγής που κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ για να βγάλει το σωστό κέρδος από την τσίχλα. Ακόμη και με μια εγκατάσταση παραγωγής, η αγορά της τσίχλας ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό και περιορίζεται από λίγους παίκτες στην αγορά. Δεν έχει υπάρξει καμία πληθοχρηματοδότηση για την κάλυψη αυτού του είδους επενδύσεων και επιχειρήσεων.
  • Ο COVID προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση στην παράδοση του Moringa και οι πωλήσεις ήταν αργές.

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να ξεκινήσουν άλλες επιχειρήσεις για να αυξηθεί η συγχρηματοδότηση στην BGF Ltd, αλλά καμία δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Εκτός από την τεράστια έλλειψη κατάλληλης χρηματοδότησης από κοινού προς την BGF Ltd, η BG AS έχει επίσης μια συνεχή μάχη σχετικά με τις τραπεζικές μεταφορές κερδών από δέντρα σε χιλιάδες πελάτες μας που βρίσκονται σε περισσότερες από 40 χώρες. Ο τραπεζικός μας λογαριασμός τερματίστηκε το 2019, καθώς στην τράπεζα δεν άρεσε το είδος των συναλλαγών πληρωμών που παρατηρήθηκαν στην εταιρεία μας. Οι τράπεζες τερματίζουν οποιουσδήποτε λογαριασμούς, όπου υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατίας. Μπορέσαμε να πάρουμε μια προσωρινή τράπεζα εκτός Σκανδιναβίας, αλλά δεν είναι καλή λύση. Οι αμοιβές τους είναι υψηλές και μας ανησυχεί ότι μπορεί να βρεθούμε ξανά στην ίδια κατάσταση. Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό σημαίνει καμία επιχείρηση.

Το επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσιάσαμε το 2006 και το οποίο καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι πλέον εφικτό. Η BGF Ltd χρειάζεται να λάβει κατάλληλη χρηματοδότηση για να γίνει κερδοφόρος στις δραστηριότητές της, ώστε να συνεχίσει τη δενδροφύτευση και τη συντήρησή της. Χρειάζονται χρηματοδότηση για να επενδύσουν σε απαραίτητο εξοπλισμό παραγωγής, εργαστήρια και εγκαταστάσεις. Δεν είναι βιώσιμο να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις όπως πριν.

Αναμένουμε ότι η BGF Ltd μπορεί να χρειαστεί 5-7 χρόνια ακόμη προτού αρχίσει να κόβει δέντρα. Δεν πουλήθηκαν πολλά δέντρα το 2006-2008. Το κόστος για την κοπή και την προετοιμασία αυτού του μικρού αριθμού δέντρων για την αγορά είναι πολύ υψηλό. Ένας άλλος λόγος αναμονής πριν από την κοπή δέντρων, είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα ενδιαφέρον για επένδυση σε ένα εργοστάσιο παραγωγής επίπλων, δαπέδων κ.λπ. με μικρό μόνο αριθμό δέντρων.

Ποιος βρίσκεται πίσω από την Tree Partner Solution AB και γιατί η Better Globe AS δεν μπορεί να κάνει το ίδιο;

Εμείς στην BG AS έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι τηρούμε τις συμφωνίες στις οποίες υπέγραψαν οι πελάτες μας, και το κάναμε αυτό για 12 συναπτά έτη με πληρωμές κερδών δέντρων. Με τα ζητήματα που περιγράφονται παραπάνω, έπρεπε να βρούμε άλλες επιλογές για να εξασφαλίσουμε τα δέντρα που αγόρασαν οι πελάτες μας, τα μελλοντικά τους κέρδη και έναν τρόπο να αυξήσουμε το crowdfunding, ώστε η δασική εταιρεία να κάνει τη δουλειά της. Με βάση το μοντέλο μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί η BG AS, η εταιρεία δεν είναι κατάλληλη για μεγαλύτερους επενδυτές. Έπρεπε να βρούμε άλλες λύσεις.

Για να προετοιμαστούμε για τις αυξημένες προκλήσεις, ξεκινήσαμε ήδη μια διαδικασία δημιουργίας μιας νέας εταιρείας στις αρχές του 2021 με σκοπό να προσελκύσουμε μεγαλύτερους επενδυτές και να χρησιμοποιήσουμε άλλους τρόπους πληρωμής, όπως τα κρυπτονομίσματα. Είχαμε συναντήσεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους αγοραστές δέντρων και Πρεσβευτές στην BG AS από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία στα τέλη του 2021 για να συζητήσουμε τις προκλήσεις μας. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν το 2022. Με τη συμβολή και τις γνώσεις τους, η ιδέα μας ελήφθη και διαμορφώθηκε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, με σκοπό να εισαχθούν στο σουηδικό χρηματιστήριο. Από τον Φεβρουάριο του 2022, έχουμε συνεργαστεί στενά με μια πολύ έμπειρη ομάδα ανθρώπων από τη Σουηδία που έχουν μεγάλη εμπειρία στην εισαγωγή εταιρειών στο χρηματιστήριο. Έχουν δείξει μεγάλη τεχνογνωσία και διορατικότητα στο πώς να κάνουν τη μετάβαση από τα πιστοποιητικά δέντρων σε μετοχές με τον πιο ασφαλή και διαφανή τρόπο. Έχουν επενδύσει περισσότερες από 3.000 ώρες από το χρόνο τους, έχουν προσλάβει δικηγόρους, εταιρίες ακρόασης και παροχής συμβουλών, ακόμη και την DutchGreen για να αναλύσουν τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία στην Κένυα και την Ουγκάντα. Έχουν περάσει από κάθε επιχειρηματική πτυχή στην BGF Ltd και την BG AS για να βεβαιωθούν ότι αυτή η νέα εταιρεία TPS μπορεί να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και να έχει όλα τα έγγραφα και τις συμβάσεις που χρειάζονται για να την εισαγάγουν στο χρηματιστήριο και να τραβήξουν τα βλέμματα μεγαλύτερων επενδυτών.

Αυτή η αλλαγή καθεστώτος είναι τεράστια για την BG AS. Παραχωρούμε την επιρροή μας στην TPS, η οποία θα ανήκει 100% και θα ελέγχεται από τους πελάτες μας. Η TPS θα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από την BG AS. Η νέα εταιρεία θα έχει τη δύναμη και την ικανότητα να αυξήσει τη χρηματοδότηση της BGF Ltd, να επενδύσει σε εγκαταστάσεις παραγωγής και να φροντίσει ώστε τα συμφέροντα των μετόχων να καλύπτονται καλά, αυξάνοντας την αξία των μετοχών και τα μερίσματα μετοχών.

From Images

Πώς, πόσο και πότε λαμβάνω κέρδη από τις μετοχές μου στην TPS;

Με την εναλλαγή των πιστοποιητικών δέντρων σε μετοχές της TPS, σημαίνει ότι η TPS θα διαχειρίζεται όλα τα δέντρα από τους μετόχους της. Το κέρδος της TPS βασίζεται στα δέντρα που έχει μέσω της BGF Ltd. Η TPS λαμβάνει μέρισμα από τα δέντρα κατά τη συγκομιδή τους και από άλλες πιθανές πηγές εσόδων στις οποίες επενδύουν, όπως η βιομηχανία επεξεργασίας και πιθανώς οι πωλήσεις πιστώσεων άνθρακα.

Η TPS σχεδιάζει να πληρώσει τα 2/3 των κερδών της στους μετόχους της. Το άλλο 1/3 του κέρδους θα χρησιμοποιηθεί για τη φύτευση περισσότερων δέντρων και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης, όπως επένδυση σε εργοστάσιο επεξεργασίας παρκέ ή παρόμοιου. Η TPS θα αγοράσει ένα επιπλέον δέντρο για κάθε κομμένο, χρησιμοποιώντας μέρος του κέρδους. Έτσι, η TPS και οι μέτοχοι της θα έχουν μια αιώνια απόδοση στα δέντρα που θα αυξάνονται κάθε χρόνο.

Ως μέτοχος, λαμβάνετε το μέρος των μερισμάτων σας με βάση τον αριθμό των μετοχών που κατέχετε. Καθώς η BGF Ltd χρειάζεται λίγα ακόμη χρόνια για να κάνει τα δέντρα αρκετά κερδοφόρα για να κόψει, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο πριν αρχίσετε να λαμβάνετε τα ετήσια μερίσματά σας. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές σας θα αυξηθούν σε αξία, καθώς μεγαλώνουν τα δέντρα. Κατά την είσοδο στο χρηματιστήριο, η αξία των μετοχών θα παρουσιάζει διακυμάνσεις. Αλλά το ιδιαίτερο με το TPS, είναι ότι έχουν αναπτυσσόμενα δέντρα ως περιουσιακά στοιχεία και γίνονται πιο πολύτιμα καθώς μεγαλώνουν. Συνεπώς, ο κίνδυνος θα πρέπει να είναι μικρότερος για να χάσει την αξία της η μετοχή. Τα μερίσματά σας δεν θα επηρεαστούν από την τιμή της μετοχής.

Πόσες μετοχές θα λάβω για τα δέντρα μου;

Η TPS εξακολουθεί να εργάζεται για την αποτίμηση ανά δέντρο. Θα μπορούσε να είναι 1-10 μετοχές = 1 δέντρο. Αυτό είναι κάτι που θα δείτε όταν η TPS σας στείλει την προσφορά της, όπου ορίζεται ο αριθμός των μετοχών ανά δέντρο και η αποτίμηση ανά δέντρο. Πιστεύουμε ότι η αποτίμηση δεν θα είναι πάνω από 20 ευρώ ανά δέντρο, καθώς θα κατέληγε στην υποχρέωση καταβολής φόρων και θα ήταν άδικο να πληρώνουμε φόρους ανταλλάσσοντας δέντρα σε μετοχές χωρίς να βγάζουμε κέρδος.

Οι αναλύσεις του DutchGreen για τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία στην Κένυα και την Ουγκάντα ​​δείχνουν αποτίμηση 41,7 εκατομμυρίων ευρώ τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό είναι περίπου 13,9 ευρώ ανά δέντρο. Οι συντηρητικές προβλέψεις τους για τα ίδια δέντρα στο τέλος του 2027 είναι 365 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μέση αξία κάθε δέντρου προβλέπεται να είναι 120 ευρώ μέχρι το τέλος του 2027, που ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση κοντά στα 18 ευρώ ανά δέντρο.

Πότε μπορώ να πουλήσω τις μετοχές μου;

Πριν εισαχθούν στο σουηδικό χρηματιστήριο, η διαπραγμάτευση των μετοχών θα πρέπει να γίνεται ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την TPS και να τους ζητήσετε να πουλήσουν τις μετοχές για εσάς. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια χρέωση, καθώς πρέπει να καταχωρηθεί χειροκίνητα. Όταν βρίσκεστε στο σουηδικό χρηματιστήριο, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε συναλλαγές όπως οποιοσδήποτε άλλος έμπορος.

Η TPS θα περιορίσει τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες δέντρων από το να μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές τους αμέσως όταν εισαχθούν στο χρηματιστήριο. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η πτώση της μετοχής. Αντίθετα, οι μεγαλύτεροι μέτοχοι θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μερικούς μήνες πριν μπορέσουν να διαπραγματευτούν τις υπάρχουσες μετοχές τους.

Να θυμάστε ότι όταν η TPS αρχίσει να πληρώνει μερίσματα, δεν θα λάβετε κανένα αν έχετε πουλήσει τις μετοχές σας.

Πώς μπορώ να εγγράψω κάτοχο στους λογαριασμούς των παιδιών μου;

Εάν τα παιδιά σας είναι ενήλικες, θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στους λογαριασμούς BG τους με τη δική τους μοναδική διεύθυνση email και τον δικό τους μοναδικό προσωπικό αριθμό (ID/Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης). Έτσι οι μετοχές θα εκδοθούν στο όνομά τους.

Εάν τα παιδιά σας είναι ανήλικα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό email και την ταυτότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές των παιδιών σας θα εκδοθούν στο όνομά σας. Αργότερα, όταν τα παιδιά σας γίνουν ενήλικες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την TPS για να αλλάξετε το αναγνωριστικό κατόχου των μετοχών στο βιβλίο μετοχών. Μπορεί να χρεωθεί ένα τέλος.

Μπορώ να αρνηθώ τη λήψη μετοχών στην TPS;

Θα γίνει έλεγχος ταυτότητας για όλους όσοι θα γίνουν μέτοχοι στην TPS. Υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί γύρω από αυτό που πρέπει να ακολουθούνται. Εάν μια ταυτότητα ανήκει σε κάποιον που προσδιορίζεται ότι δεν είναι κατάλληλος να γίνει μέτοχος βάσει του ελέγχου ιστορικού του ατόμου, η TPS έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την ανταλλαγή.

Η διαδικασία αναγνώρισης θα διαρκέσει κάποιο χρόνο και ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας εάν χρειάζεται οποιαδήποτε διευκρίνιση, όπως για παράδειγμα λάθος ψηφίο στον προσωπικό αριθμό, λάθος διεύθυνση, κ.λπ. Θα χρειαστούν όλα τα δεδομένα σωστά καταχωρημένα.

Πότε θα λάβω την προσφορά ανταλλαγής από την TPS;

Υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις μέσω αυτής της διαδικασίας, καθώς εμπλέκονται πολλά τρίτα μέρη, όπως δικηγόροι κ.λπ. και δεν ελέγχουμε το χρόνο και τα ωράρια τους. Ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί πριν από το τέλος του έτους, αλλά φαίνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους θα είναι πιο πιθανό.

Μπορώ να συνεχίσω να αγοράζω δέντρα και πακέτα δωρεών στο BG AS;

ΝΑΙ. Μπορείτε να συνεχίσετε να αγοράζετε δέντρα και δωρεές στο BG AS όπως πριν. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα δέντρα δεν θα συγκεντρώσουν αποδόσεις στα δέντρα σας μέσω της BG AS. Αντίθετα, όλα τα δέντρα που αγοράζετε θα ανταλλάσσονται με μετοχές στο TPS και θα αναλαμβάνουν και θα διαχειρίζονται τα δέντρα σας. Λαμβάνετε μετοχές στην TPS και λαμβάνετε μερίσματα από τις μετοχές που κατέχετε.

Σημειώστε ότι ο αριθμός των μετοχών που λαμβάνετε ανά δέντρο θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, έως ότου η εταιρεία εισαχθεί σε χρηματιστήριο. Αυτό συμβαίνει επειδή η αξία των υπαρχόντων δέντρων στο TPS αυξάνεται και γίνεται πιο πολύτιμη κάθε χρόνο, ενώ ένα νέο δέντρο αποτιμάται διαφορετικά.

Επομένως, η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε δέντρα θα ήταν φέτος, καθώς λαμβάνετε περισσότερα μερίδια φέτος ανά δέντρο σε σχέση με το επόμενο έτος. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μετοχές του χρόνου δεν θα έχουν μεγάλη αξία. Σημαίνει απλώς ότι θα λάβετε λιγότερα μερίδια ανά δέντρο και μπορείτε να το μεγιστοποιήσετε αγοράζοντας όσα περισσότερα δέντρα μπορείτε φέτος.

Σε περίπτωση που το χάσατε, λαμβάνετε 20 δέντρα μπόνους για κάθε 12 πακέτα δωρεών και 120 δέντρα που αγοράζετε κατά τη διάρκεια ενός έτους. Εάν μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα δέντρα και δωρεές, λαμβάνετε 20 δέντρα μπόνους κάθε φορά που φτάνετε σε 12 δωρεές και 120 δέντρα. Θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα την αγορά 1 δωρεάς και 10 δέντρων κάθε μήνα ως σταθερή μηνιαία αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κατανείμετε το κόστος σε αρκετούς μήνες. Τα μπόνους δέντρα σας θα αναδρομολογηθούν μέχρι την ημέρα που ολοκληρώσατε την πιστοποίηση αγοράς συνολικά 12 δωρεών και 120 δέντρων. Εάν προκριθήκατε τον Δεκέμβριο, τα δέντρα μπόνους θα καταχωρηθούν για τον Δεκέμβριο και όχι τον Ιανουάριο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα δέντρα μπόνους σας θα έχουν την καλύτερη αποτίμηση όταν αλλάξουν σε μετοχές.

Θα λάβω διαφορετικό αριθμό μετοχών με βάση το πότε αγόρασα τα δέντρα μου;

Όχι, σε αυτήν την κύρια ανταλλαγή, όλα τα δέντρα, ανεξάρτητα από το έτος που αγοράζονται, θα δίνουν την ίδια αποτίμηση και τον ίδιο αριθμό μετοχών.

Μπορώ να πουλήσω τα δέντρα μου χωρίς να τα ανταλλάξω σε μετοχές;

Μπορείτε να πουλήσετε τον λογαριασμό σας με τα δέντρα σας, αλλά πρέπει να το κάνετε ιδιωτικά και πρέπει να δημιουργήσετε κάποια μορφή συμφωνίας μεταξύ εσάς και του υποψήφιου αγοραστή, ώστε ο αγοραστής να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας και να πληρώνεστε για τα δέντρα σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το support@betterglobe.com ή τον υπεύθυνο επικοινωνίας σε περίπτωση που γνωρίζουν άτομα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν δέντρα από άλλους. Σημειώστε ότι δεν θα τα αγοράσουν σε πλήρη τιμή.

Τι μπορώ να κάνω με τον λογαριασμό κέρδους δέντρου μου εάν δεν λάβω περισσότερα κέρδη;

Έχουμε σπουδαία νέα. Τώρα μπορείτε να συνδυάσετε τον λογαριασμό σας δεντρικού κέρδους με την κάρτα σας και να κάνετε αγορές. Εάν έχετε περίπου 15 ευρώ σε κέρδος, μπορείτε να το συνδυάσετε με την κάρτα σας, όπου η κάρτα σας θα χρεωθεί 5 ευρώ εάν αγοράσετε ένα δέντρο που κοστίζει 20 ευρώ.

Εάν έχετε προεγγραφεί για να ανταλλάξετε τα δέντρα σας σε κοινόχρηστα, σημαίνει ότι έχετε καταχωρίσει ένα αναγνωριστικό κατόχου στους λογαριασμούς σας. Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς στην BG AS, μπορείτε τώρα να συνδυάσετε και τα κέρδη από το δέντρο από όλους τους λογαριασμούς σας για να αγοράσετε δέντρα ή δωρεές. Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε το σύνολο από όλους τους λογαριασμούς σας με την κάρτα σας. 

Παρακάτω ακολουθεί μια επιστολή που μας δόθηκε από την TPS και την οποία ήθελαν να σας διαβιβάσουμε. Το συμπεριλάβαμε εδώ, καθώς οι πληροφορίες είναι σχετικές με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις μας.

From Images

Η Tree Partner Solutions ( TPS ) ιδρύθηκε από ιδιοκτήτες δέντρων για ιδιοκτήτες δέντρων. Είναι μια εντελώς ανεξάρτητη εταιρεία όπου σας δίνεται, ως κάτοχοι πιστοποιητικών, η ευκαιρία να κατέχετε μετοχές στην TPS, της οποίας η υποκείμενη αξία είναι τα δικαιώματα υλοτόμησης δέντρων.

Η φιλοδοξία είναι η εισαγωγή της TPS σε σουηδικό χρηματιστήριο, το νωρίτερο το 2025. Η TPS έχει την ίδια φιλοδοξία με τα πιστοποιητικά, να παρέχει υψηλή μερισματική απόδοση και να μοιράζεται τα δύο τρίτα του κέρδους των μελλοντικών κερδών με όλους τους μετόχους. Το υπόλοιπο τρίτο θα επανεπενδυθεί στην επιχείρηση, ως νέα δέντρα και ως επενδύσεις στη μελλοντική μεταποιητική βιομηχανία που η TPS σκοπεύει να κατασκευάσει στην Αφρική μαζί με την Better Globe Forestry.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, η Better Globe AS, η Better Globe Forestry και η TPS, πιστεύουν ότι αυτό θα προσφέρει αυξημένη διαφάνεια στη λειτουργία, η οποία με τη σειρά της θα διασφαλίσει ότι μπορούμε να παραμείνουμε στο όραμα της φύτευσης πολύ περισσότερων δέντρων και επίσης να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την Better Globe Forestry Το όραμα της Ltd να εξαλείψει τη φτώχεια και τη διαφθορά φυτεύοντας δέντρα μαζί με συνεργάτες αγρότες.

TPS φόντο

Είδαμε τη δυνατότητα να εισαχθούν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στο χρηματιστήριο, γιʼ αυτό προτού ξεκινήσουμε μια εξαντλητική αναθεώρηση όλων των σχετικών νομικών πτυχών, με συνεργάτες αγρότες, συμφωνίες χρηματοδοτικής μίσθωσης σε διάφορες χώρες και πλήρη αξιολόγηση των συστημάτων ξυλείας, ζητήσαμε τη μεγαλύτερη ιδιοκτήτες πιστοποιητικών δέντρων για τη γνώμη τους σχετικά με αυτή τη δυνατότητα. Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την TPS απάντησαν θετικά, έχουν εγγραφεί στην εκ των προτέρων εγγραφή για τη μετατροπή των πιστοποιητικών δέντρων σε μετοχές και όλοι ανυπομονούν για το νέο επιχειρηματικό σχέδιο.

Προτρέπουμε όλους, ιδιοκτήτες μεγάλων και μικρών δέντρων, να υποβάλουν αίτηση για τη μετατροπή των πιστοποιητικών σας σε μετοχές. Έχουμε υποσχεθεί στην Better Globe ότι είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι μπορούν νόμιμα να συμπεριληφθούν σε ένα σουηδικό μητρώο μετοχών.

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300