Η νέα Better Globe 2022

Το νέο επιχειρηματικό πλάνο της Better Globe AS

Aπίστευτα νέα
Διαμορφώστε το μέλλον σας με μια κερδοφόρα μετατροπή από δέντρα σε μετοχές...

Καλώς ήλθατε σε ένα νέο μέλλον

From Images

Σας παρουσιάζουμε περήφανα έναν νέο τρόπο για να εξασφαλίσετε και να σταθεροποιήσετε το μέλλον των περιουσιακών σας στοιχείων στην Better Globe Εργαζόμαστε σκληρά στο παρασκήνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα για να βρούμε βιώσιμες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά τις συναλλαγές πληρωμών, τους φόρους και την αργή πρόοδο στην συγχρηματοδότηση από τους αγοραστές  δέντρων.

Σήμερα, μπορούμε τελικά να σας παρουσιάσουμε κάτι που θα διευκολύνει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις μας και θα δημιουργήσει μια ακόμη πιο ασφαλή και καλύτερη ευκαιρία εισοδήματος για εσάς ως πελάτη δέντρων στην Better Globe . Πρώτα μερικές λέξεις για τις τρεις κύριες προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, πριν παρουσιάσουμε το νέο επιχειρηματικό μας μοντέλο για εσάς.

 1. Φορολογικά ζητήματα

Οι φορολογικές αρχές στην Κένυα τείνουν να συγκρίνουν τα δέντρα με τα ακίνητα και κατά συνέπεια υποθέτουν ότι ο πράκτοράς μας Better Globe Forestry Ltd. είναι ο ιδιοκτήτης των δέντρων. Εξετάζουν επίσης τη δυνατότητα να ονομάσουν τη χρηματοδότηση ως δάνειο χωρίς τόκους, το οποίο προσελκύει φορολογία και θα προκαλέσει άλλη επιβάρυνση για τα οικονομικά μετρητά που διατίθενται στη φύτευση δέντρων. Η Better Globe Forestry Ltd κέρδισε τον πρώτο γύρο ενάντια στις φορολογικές αρχές, αλλά δείχνει το όλο και πιο δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας. Αυτός είναι ένας άλλος πραγματικός λόγος αλλαγής προς μια μελλοντική λύση προσανατολισμού.

 1. Συγχρηματοδότηση

Οι πωλήσεις στην  Better Globe ήταν ως επί το πλείστον σταθερές, αλλά αρκετά δύσκολα για να επιτρέψουν στην  δασική μας εταιρεία να επιτύχει τους στόχους φύτευσης και συντήρησης. Το κόστος λειτουργίας έχει αυξηθεί δραματικά πρόσφατα, όπως συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, και η Better Globe Forestry δεν μπορεί να εγγυηθεί μια απρόσκοπτη ροή λειτουργιών και τις σχετικές έγκαιρες επενδύσεις με το σημερινό επίπεδο συγχρηματοδότησης. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αυξημένη, προγραμματισμένη και συνεπή χρηματοδότηση. Η νέα λύση που παρουσιάζουμε εδώ θα επιταχύνει και θα αυξήσει τη σημερινή συγχρηματοδότηση και θα ενισχύσει τη μελλοντική χρηματοδότηση της επιχείρησης.

 1. Συναλλαγές πληρωμής

 Έχουμε χιλιάδες πελάτες που διαδόθηκαν σε πολλές χώρες και όλες τις συναλλαγές πληρωμών μεταξύ της Better Globe και των πελατών τους έχουν γίνει μια πραγματική πρόκληση για την εκπλήρωση. Τόσο η τράπεζα όσο και οι τράπεζες των πελατών μας αρνούνται ή καθιστούν πολύ δυσκίνητη την ολοκλήρωση των συναλλαγών πληρωμών μεταξύ της Better Globe, όπως και των πελατών της. Οι αρχές και οι τράπεζες καταλήγουν σε όλο και περισσότερους κανονισμούς που καθιστούν πολλές φορές πιο δύσκολο να εκτελέσει μια επιχείρηση που δεν είναι εντός του τυποποιημένου επιχειρηματικού μοντέλου τους. Το 2021, η μεγαλύτερη τράπεζα στη Νορβηγία (DNB) έκλεισε τους λογαριασμούς σε 1.483 επιχειρήσεις λόγω θεμάτων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML). Οι δικοί μας τραπεζικοί λογαριασμοί με τη Nordea τερματίστηκαν το 2019 για τους ίδιους λόγους και είχαμε μεγάλα προβλήματα να πάρουμε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό. Οι πολυάριθμες πληρωμές στους πελάτες μας προκαλούν προειδοποιητικά καμπανάκια. Αντί να περιμένουμε μέχρι να κλείσει ο προσωπικός μας τραπεζικός λογαριασμός στην νέα τράπεζα,  βρήκαμε μια τέλεια λύση που θα πρέπει να αποφεύγει πολλά από αυτές τις περιττές παρενοχλήσεις των χρημάτων των πελατών μας.

 From Images

Η λύση

Η Better Globe  βρήκε μια μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων και μπορεί να προχωρήσει γρήγορα με μια λύση που όχι μόνο θα λύσει αυτές, αλλά θα:

 • κάνει τις αγορές δέντρων σας πιο πολύτιμες από πριν, με αυξημένες δυνατότητες για υψηλότερα κέρδη.
 • Σας παρέχει πολύ πιο αξιόπιστες και ασφαλείς συναλλαγές χωρίς ανησυχίες από τις τράπεζες.
 • Σας δίνει πρόσβαση σε μια αγορά όπου μπορείτε να πουλήσετε τα δικά σας και να αγοράσετε τα περιουσιακά στοιχεία των άλλων αμέσως χωρίς να περιμένετε 20 χρόνια.
 • Σας παρέχει μια ευκαιρία για να αυξήσετε και να κερδίζετε για ολόκληρη τη ζωή σας και όχι μόνο για 20 χρόνια.
 • Ασφαλέστερα τα περιουσιακά σας στοιχεία σε μια δημόσια εταιρεία αντί για μία ιδιωτική όπως η Better Globe.
 • Σας προσφέρουν περισσότερη διαφάνεια.
 • Σας επιτρέπουν να λάβετε μέρος σε μια εταιρεία που θα είναι σε μεγάλη ζήτηση από μεγαλύτερους επενδυτές.
 • Δημιουργήστε δυνατότητες για να λάβετε κέρδος από περισσότερα δέντρα από όσα αγοράζετε.
 • αντιμετωπίζει τυχόν φορολογικά ζητήματα που προσωπικά ίσως πρέπει να αντιμετωπίσετε στην Κένυα.
 • ασφάλεια των περιουσιακών σας στοιχείων από τον πληθωρισμό.
 • Υποστήριξη της Better Globe Forestry Ltd να κάνουν τη δουλειά τους ως πράκτορας που θα τους διευκολύνει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό παραγωγής, να εξελιχθούν. και
 • Εγγυάται ένα θορυβώδες και οικονομικά ευεργετικό μέλλον.

 From Images

Μετατροπή δέντρων σε μετοχές

Θα γίνετε μέτοχος της Tree Partner Solutions AB

Φέτος, συνεργαστήκαμε στενά με μερικούς κορυφαίους σουηδούς εκπροσώπους που προηγουμένως βοήθησαν πολλές εταιρείες να δημοσιοποιηθούν στο Σουηδικό Χρηματιστήριο. Είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός ότι τελικά μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός και να φέρουμε την επιχείρησή μας και τους πελάτες μας σε ένα πλήρες νέο επίπεδο στην ιστορία της  Better Globe .

Τα δέντρα σας θα σε μετοχές της Σουηδικής Εταιρείας Tree Partner Solutions AB. Με άλλα λόγια, αντί να έχετε πιστοποιητικά δέντρων με πολλές αβεβαιότητες, θα έχετε μετοχές σε αυτή τη νέα εταιρεία και θα γίνετε μέτοχος μαζί με όλους τους άλλους πελάτες δέντρων. Η Better Globe, καθώς οι πελάτες των δέντρων θα λάβουν το 99% των κερδών από αυτή τη νέα εταιρεία, ενώ η Better Globe Forestry Ltd στην Κένυα θα λάβει το 1% των κερδών ως πρόσθετη υποστήριξη για τη συνεχιζόμενη εργασία τους ως πράκτορας στη φύτευση δέντρων.

Πριν από τη σύνταξη των συμβάσεων μεταξύ της Better Globe AS (BG AS), της Better Globe Forestry Ltd (BGF Ltd) και των Tree Partner Solutions AB (TPS AB), αρκετές συναντήσεις με δικηγόρους, ελεγκτές και εταιρείες τρίτων έχουν εμπλακεί για να περάσουν επιμελώς Κάθε πτυχή της επιχείρησης και όλων των περιουσιακών στοιχείων με τους πιο διαφανείς τρόπους. Η Ernst & Young (EY) στη Νορβηγία και μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες ελεγκτών και συμβουλευτικών εταιρειών, η BDO, εξέτασαν κάθε πτυχή των επιχειρήσεων στην Κένυα.

Η Dutchgreen, ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στην αντιστάθμιση άνθρακα, προσλήφθηκε για να αναλύσει τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία στην Κένυα και την Ουγκάντα. Η εκτεταμένη και λεπτομερής αναφορά τους δείχνει μια εκτιμώμενη τρέχουσα αξία των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων στα 41,7 εκατομμύρια ευρώ τον Δεκέμβριο του 2021 με βάση τα υπάρχοντα 3 εκατομμύρια δέντρα. Οι αναλύσεις βασίζονται στα κυβικά μέτρα και όχι στον αριθμό των δέντρων. Αυτό θα ισούται περίπου 13,9 ευρώ κατά μέσο όρο ανά δέντρο. Η συντηρητική αξιολόγηση των ίδιων περιουσιακών στοιχείων της βιομάζας στο τέλος του 2027 είναι 365 εκατ. Ευρώ ή περίπου 120 ευρώ σε μέσο όρο ανά δέντρο. Από το τέλος του 2021 έως το τέλος του 2027, η μέση αύξηση της αξίας ανά δέντρο κάθε χρόνο θα ήταν πιο κοντά στα 18 ευρώ. Με άλλα λόγια, τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά κερδοφόρα.

Καθώς τα δέντρα σας θα μετατραπούν σε μετοχές της TPS AB, σημαίνει ότι η TPS AB θα αναλάβει τις ευθύνες όλων των δέντρων που έχετε αγοράσει μέσω της BG AS. Η TPS AB ανήκει σε όλους τους πελάτες της Better Globe AS και είναι στο μεγαλύτερο ενδιαφέρον της TPS AB να υπολογίσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας με τον πιο κερδοφόρο τρόπο. H TPS AB μπορεί να επενδύσει σε εγκαταστάσεις παραγωγής για να επεξεργαστεί περαιτέρω τα δέντρα πριν τα πουλήσει. Αυτό σημαίνει ότι η αξία της βιομάζας μπορεί να αυξηθεί δραματικά, γεγονός που αυξάνει και πάλι την αξία κάθε μετοχής.

Η TPS AB θα γίνει δημόσια μετοχική εταιρεία μετά τη μετατροπή και χρειάζεται περίπου 3 χρόνια λειτουργίας προτού να καταχωρηθεί στο Χρηματιστήριο στη Σουηδία. Το επιχειρηματικό μοντέλο και τα απίστευτα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία θα κάνουν την εταιρεία πολύ ελκυστική για τους επενδυτές. Με τη διεξαγωγή ρυθμιζόμενων εκπομπών μετοχών, η αξιολόγηση της TPS AB είναι ότι θα λάβουν πολύ περισσότερη χρηματοδότηση για περισσότερα δέντρα και για επένδυση σε εγκαταστάσεις παραγωγής όταν είναι σωστός ο χρόνος.

Το καλύτερο έτος για να αγοράσετε δέντρα είναι τώρα

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το 2022 θα είναι η πιο σημαντική στιγμή για εσάς στην ιστορία μας όχι μόνο να μετατρέψετε τα υπάρχοντα δέντρα σας σε μετοχές, αλλά να αυξήσετε το χαρτοφυλάκιό σας όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Με απλά λόγια, η αξία κάθε μετοχής φέτος βασίζεται στην αξία των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων από την Ολλανδική Πράσινη Έκθεση. Το επόμενο έτος, θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για κάθε μετοχή, καθώς η αξία των πρώτων 3 εκατομμυρίων δέντρων έχει αυξηθεί μέχρι τότε. Η προσαρμογή θα ικανοποιήσει επίσης τις αυξημένες τιμές για την παραγωγή και τη συντήρηση των δέντρων στην Κένυα και την Ουγκάντα ​​και θα χρηματοδοτήσει τις λειτουργίες της νέας εταιρείας TPS AB. Θα υπάρξει επίσης αυξημένη ανάγκη υποστήριξης των εργασιών μέσω δωρεών δέντρων, νερού, μικροδανείων και εκπαίδευσης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού μοντέλου.

From Images

Εναλλάσσοντας δέντρα σε μετοχές

Σημείωση! Τα νομικά έγγραφα δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, καθώς λείπουν ο τελικός προσδιορισμός της αρχικής αξίας ανά μετοχή, με βάση την αξία των δέντρων. Αυτό είναι μόνο μια διατύπωση και η Better Globe AS, έχει πάρει πράσινο φως από την TPS AB για να ξεκινήσει η διαδικασία για τη μετατροπή δέντρων προς τις μετοχές. Με την αποδοχή της προσθήκης, ανταλλάσσετε τα δικαιώματά σας στο κέρδος των δέντρων στην BG, ώστε να ενεργοποιήσετε τη μετάβαση σε μετοχές στην TPS AB. Ακόμη και το οριστικοποιημένο έγγραφο για την αξία ανά μετοχή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, θέλουμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία τώρα, να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα των πελατών μας για να αποκτήσουμε τη χαμηλότερη τιμή για τις μετοχές όσο το δυνατόν. Το επόμενο έτος, θα λάβετε λιγότερες μετοχές ανά δέντρο και θα ήταν λυπηρό να χάσετε αυτή τη φορά τη στιγμή που θα γίνει μέτοχος σε μια εταιρεία σε αυτό το πρώιμο στάδιο, με τέτοιες ελπιδοφόρες προοπτικές σε λίγα μόνο χρόνια.

Με την ανταλλαγή δέντρων σε μετοχές, οι πελάτες μας:

 • Δίνουν τα δικαιώματά τους στη συγκομιδή και πώληση των δέντρων τους στην TPS AB.
 • Γίνονται μέτοχοι και συνεργάτες στην TPS AB, η οποία αυξάνει τη διαφάνεια.
 • Λαμβάνουν μερίσματα μετοχών από το TPS AB αντί για το κέρδος δέντρων από την BG AS
 • Έχουν το δικαίωμα σε 1 (μία) ψήφο ανά μετοχή στην TPS AB.
 • Λαμβάνουν μέρισμα σύμφωνα με την πολιτική μερισμάτων των 2/3 του κέρδους της TPS AB (το 1/3 χρησιμοποιείται για την αγορά περισσότερων δέντρων και για επενδυτικές ευκαιρίες για να προσφέρετε μεγαλύτερη αξία σε κάθε μετοχή, όπως η επένδυση σε εργοστάσιο για την παραγωγή δαπέδων, επίπλων και άλλα προϊόντα πριν από την πώληση των δέντρων στην αγορά)
 • Έχουν πρόσβαση σε μια "επιτροπή ιδιοκτήτη", η οποία στοχεύει να αποκτήσει γνώση της διαχείρισης του έργου του συμβουλίου της TPS AB, με στόχο να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των μικρότερων μετόχων και ότι το όραμα που έχει επενδύσει ο καθένας είναι η βάση για μελλοντικές αποφάσεις.
 • Θα έχουν ως μέτοχοι στην TPS AB "προστασία μειονοτήτων" για αποφάσεις που έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στους ιδιοκτήτες (η TPS AB στοχεύει να αναγραφεί στο Σουηδικό Χρηματιστήριο μετά το έτος 2025). και
 • Μπορεί να βεβαιωθεί ότι οι ιδρυτές της TPS AB σκοπεύουν να εργαστούν για τη συνεχιζόμενη διαφοροποίηση της ιδιοκτησίας και την πρόσληψη μεγάλων επενδυτών και να αναζητήσουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω το εμπορικό σήμα TPS AB και το μονοπάτι προς το χρηματιστήριο.

Σε αυτή τη διαδικασία προ-εγγραφής, όπου συμφωνείτε με την εναλλαγή των Better Globe δέντρων σας σε μετοχές της Tree Partner Solutions AB, είναι σημαντικό να το κάνετε με όλους τους λογαριασμούς σας μαζί μας, αν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς. Όλα τα δέντρα στους λογαριασμούς σας που έχουν εγγραφεί με το ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα συγχωνευθούν σε ένα μόνο για μετοχές. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να προσθέσετε  διαφορετικούς λογαριασμούς στην  BG αργότερα, αλλά θα λάβετε μόνο έναν λογαριασμό μετόχου με την TPS AB στο όνομά σας.

Μπορείτε να έχετε πολλούς Better Globe AS λογαριασμούς που έχουν εγγραφεί με το ίδιο αναγνωριστικό ιδιοκτήτη/μετόχου, αλλά δεν μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα άτομα εγγεγραμμένα ως μέτοχος ενός λογαριασμού. Δεν μπορείτε να εγγραφείτε, για παράδειγμα, h σύζυγος και o σύζυγος στον ίδιο Better Globe λογαριασμό. Μόνο ένα προσωπικό αναγνωριστικό είναι αποδεκτό. Εάν έχετε αγοράσει δέντρα μαζί στον ίδιο λογαριασμό, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα συμβολαιογραφικό συμβόλαιο ή παρόμοιo συμφωνητικό μεταξύ σας που εξηγεί την ιδιοκτησία των μετοχών και τον τρόπο με τον οποίο τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να χωρίζονται στο λογαριασμό που μοιράζεστε. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αναγνωριστικό μετόχων που καταγράφετε περαιτέρω εδώ είναι σωστό, καθώς θα διεξαχθεί έλεγχος ταυτότητας αργότερα σε όλους τους νέους μετόχους μέσω μιας εταιρείας τρίτου μέρους που συνεργάζεται με τον έλεγχο ταυτότητας ID. Δεν θα εκδοθούν μετοχές μέχρι να υπογραφούν τα οριστικά έγγραφα μεταξύ της BG AS, TPS AB και της BGF Ltd και μετά τον έλεγχο ταυτότητας ID, όπου έχει επικυρωθεί και εγκριθεί τα αναγνωριστικά σας.

Παρακάτω είναι μια λίστα λογαριασμών που βρίσκουμε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας όπου τα δέντρα πρόκειται να μετατραπούν σε μετοχές της TPS AB (με το ίδιο αναγνωριστικό μέτοχων). Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς δεν ανήκει σε εσάς ή την εταιρεία σας, αλλάξτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους λογαριασμούς που θέλετε να εγγραφείτε σε διαφορετικό μέτοχο, πριν κάνετε κλικ στο "Pre-register". Εάν έχετε άλλους λογαριασμούς που δεν αναφέρονται εδώ, θα πρέπει να υπογράψετε αυτούς τους λογαριασμούς και να αλλάξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ίδιο όπως χρησιμοποιείτε εδώ.

Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξω πως να κάνετε τα αρχικά βήματα ταυτοποίησης και έγκρισης της μετοχοποίησης.

© Copyright 2019 Better Globe Ambassador Periklis Didaskalou AID15085
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mukau.gr
Τηλέφωνο: 2310-757357 - 6977-366300